BU MÜBAREK BELDEYİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Partimizin Erzurum mitingine gösterilen teveccüh ortaya koymuştur ki, bu mübarek beldeyi güzel günler bekliyor” dedi.

24 Mart 2014 Pazartesi 00:05
BU MÜBAREK BELDEYİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Ocak ayından bu yana devam eden seçin sürecinde artık son haftaya girildiğini anımsatarak, Cumartesi günkü mitingi değerlendirdi. Kamil Aydın, İstasyon Meydanı’na koşan on binlerce Erzurumlunun sadece bir miting icra etmediğini vurgulayarak, “İstasyon Meydanı’ndaki ucu bucağı görünmeyen o muhteşem kalabalık, bizim davamızda ne kadar haklı olduğumuzun da bir ifadesiydi. Erzurum’a hizmet etmeye talip olmamızın bile başlı başına bir ayrıcalık olduğunu mitingimiz sayesinde çok daha iyi anladık, çok daha güçlendik, moral bulduk, şevk kazandık. Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz mitingimize teveccüh gösteren her bir Erzurumlu kardeşime, her bir Dadaşıma ve her bir Ülküdaşıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YOL HARİTAMIZI OLUŞTURDUK
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, 30 Mart seçimlerine bir haftadan az zaman kaldığını ve artık son viraja gelindiğini belirterek, çalışmalara ara vermeksizin devam edeceklerini dile getirdi.
Parti teşkilatı olarak son bir haftayı en iyi biçimde değerlendireceklerini ifade eden Prof. Dr. Kamil Aydın, “Adaylığımızın açıklandığı günden bu yana yürüttüğümüz seçim çalışmalarımız çerçevesinde Erzurum’un çözüm bekleyen sorunlarını sıralamakla kalmadık, yanı sıra çözüm önerilerimizi ve projelerimizi de açıkladık. Erzurum için kalkınma ve gelişme planımızı oluşturduk, yol haritamızı hazırladık. Evvela içme suyu ve altyapı dedik. Erzurum’un içme suyu sorunu çözülecek ve altyapı baştan sona yenilenecek. Ulaşım dedik; son derece modern bir araç filosu planlaması yaptık. Halk otobüsleri işletmecilerinin de içerisinde olacağı son derece profesyonel bir ulaşım sistemi kurulacak. Hafif raylı sistem projesinin ilk etabına başlanacak. Kentsel dönüşüm dedik, bunun için bir model bile oluşturduk. Bu modelde, belediyeleri ucuz arsa üretme peşinde koşan ticarethaneler olmaktan çıkarıp, vatandaşı ev sahibi yapmayı temel prensip olarak oturttuk. Hiçbir vatandaşımız bu bağlamda mağdur edilmeyecek, arsası da, içerisinde yaşadığı gecekondusu da, sosyal devlet ilkesi çerçevesinde değerlendirilecek, ederinin bile üzerinde değerden kamulaştırılacak. Vatandaşımız doğduğu yerde doyacak, doyduğu yerde yaşayacak” diye konuştu.
“YATIRIMCILARI BAŞIMIZIN ÜZERİNDE TAŞIYACAĞIZ”
Seçim süreci boyunca üzerinde durdukları bir diğer hususun da, göç olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Kamil Aydın, “Erzurum’da göçün sebepleri belli: iş ve aş kaygısı. Belediye olarak bu bağlamda alınması gereken tedbirleri oluşturmuş durumdayız. Erzurum’a yatırım yapacak ve istihdam sağlayacak herkesi ve her yatırımcıyı başımızın üzerinde taşımaya söz verdik. Yasalar çerçevesinde yatırımcılara her türlü pozitif ayrımcılık sağlanacak, şehir katma değer üretecek, ekmeğimiz büyüyecek, soframız genişleyecek. Yeni iş alanları açılmasında belediye ön ayak olacak, nitelikli işgücü yetiştirilecek. Kısaca göçün önüne ticaretle ve ticari hareketlilikle geçilecek” şeklinde konuştu.
“ERZURUM’DA HER SEZONDA TURİZM OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum’da turizm, tarım ve hayvancılık sektörlerinin de büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Turizm dedik, Palandöken dedik. Bunları ifade ederken yanı sıra ‘Palandöken’i önce Erzurum tanıyacak’ dedik. ‘Palandöken önce Erzurum’la buluşacak, kaynaşacak’ dedik. Erzurum, şu anda Türkiye’nin değil, Avrupa’nın bile sayılı kayak merkezleri arasına girmeye değer niteliklere sahip. Ama bu potansiyeli maalesef değerlendiremedik. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da turizm sektörünün mihmandarlığını biz yapacağız. Yöre insanının bile tanımadığı bir Palandöken’i dünyanın tanımasını bekleyemezsiniz. Biz Palandöken’i önce Erzurum’un ilgisine ve hizmetine sunacağız. Geleneksel festivaller düzenleyecek, Türkiye’nin ilgisini bu yöreye çekeceğiz. Kışın karın nimetlerinden, yazın da Erzurum’un tabii ve doğal güzelliklerini pazarlayacağız. Kayak yapmak isteyenlerin de, doğa sporları yapmak isteyenlerin de, öncelikli tercihi Erzurum olacak. Tarih turizmi, inanç turizmi, kongre ve fuar turizmi, yine Büyükşehir Belediyesi olarak kefili olacağımız yatırım ve hizmet alanlarını oluşturacak” diye konuştu.
ŞEHRİN DOĞUSU BİZİN İÇİN ÖNEMLİ
Tarım ve hayvancılık sektörlerinin de önünü açacaklarını anlatan Prof. Dr. Kamil Aydın, “Yöremizde hayvancılık sektörü kan kaybediyor, yetiştiricilik maliyetleri yüksek, üretici kazanamıyor. Biz üreticimizin elindeki hayvanı değerlendireceğiz. Erzurum markasıyla et ve et ürünlerine dönüştürecek, bölge illerine ve Türkiye pazarlarına sunacağız. Tarımsal üretimi teşvik amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla sağlanan çeşitli teşvik ve ayrıcalıklar var. Belediye olarak biz üreticilerimizin bu ayrıcalıklardan her türlü faydalanabilmesi adına danışmanlık hizmeti bile vereceğiz. Bu bağlamda üreticilerimizin proje hazırlama süreçlerine bile gerekirse bizzat dahil olacağız. Şehrin gelişmişlikte geri kalmış olan doğusuna farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağız. Şehrin doğusunda bir yandan yapılacak kentsel dönüşümler, diğer yandan alt ve üstyapı hizmetleri sayesinde yeni yerleşim birimleri oluşturacak, buraları yeni cazibe merkezleri haline dönüştüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin doğusunda fakülte ve yüksekokul binaları kurmak suretiyle, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin bu bölgeleri de canlandırmalarını sağlayacağız. Kısaca biz şehrin dört bir yanında ihtiyaca uygunluk ve beklentiler doğrultusunda hizmet üretmeye talibiz. Erzurum’u hak ettiği konuma kavuşturmaya, yıllarca büyük bir köy olarak adlandırılan bu şehri yeniden Doğu’nun Paris’ine dönüştürmeye talibiz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2014 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.