Bu millet bizi adaysız komaz!

Bu millet bizi adaysız komaz!

27 Haziran 2013 Perşembe 18:55
Bu millet bizi adaysız komaz!
Siz de farkındasınız değil mi? Daha Mahalli İdareler Genel seçimine aylar var ama her hafta partilerden birisinin ismi 'aday' diye ilan ediliyor. Belki sizler duymamışsınız ama bu hafta hem AKP'nin hem de MHP'nin Büyükşehir adayları belliydi! İktidar partisi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için eski milletvekili Muzaffer Gülyurt'u aday gösterirken, MHP ise eski kurt milletvekillerinden İsmail Köse de karar kıldı! Kulislere bakılırsa, bu iki ismin adaylığı da kesin!
***
Görünen o ki, seçime kadar her hafta birileri birilerini partilerinden aday gösterecek! Kim nasıl ediyorsa ortaya atılan isimler bir hafta şehirde konuşuluyor ve konuşulan partilerde o haftalığına aday o isim sanılıyor! Bu hem AKP için hem de MHP için de geçerli! Nihayetinde son sözü hep genel merkezler söylediği için de aday adaylığını düşünenler dahi o hafta ortaya atılan o isime bir süre inanıyor! Ayrıca aday diye ortaya atılan isimlerin altı da öyle dolduruluyor ki belki 'uyduran'ın bile inanası geliyor! Altı doluyor derken şunu diyorum.
***
Mesela bu hafta AKP'de aday olacağı söylenen Muzaffer Gülyurt! Deniliyor ki Başbakan kadar MYK'da en fazla oy alan isimdi! Milletvekilliği döneminde hiç bir şaibeye ismi bulaşmadı! 'Kırkıncı cemaati'ne çok yakın bir isim! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da zaten Mehmet Kırkıncı hocayı Erzurum proğramı sırasında ziyaret etti, görüş ve düşüncelerini aldı! Her kesime sıcak gelecek bir isim. Devlet tecrübesi ve temsil kabiliyeti en üst seviyede! Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in desteğini almış durumda! Erzurum'un genel problemlerini biliyor, belediye hizmetlerine uzak değil, Ankara'yı çok iyi tanıyor!
***
Mesela MHP'de adı geçen İsmail Köse! Bir defa deneyimli bir siyasetçi! Erzurum'dan 4 dönem mebus seçilmiş ve il, ilçe, köyler ile sürekli irtibatlı! Teşkilatçılıktan geliyor! Başta Celal Adan olmak üzere MHP'nin üst yönetimi ile ikili ilişkileri çok iyi. 'Hacı' da olan Köse'nin, 'milliyetçi' yapısının yanında 'muhafazakar' yapısıyla da AKP'den 'önemli miktarda' oy getireceğine inanılıyor! Yüzlerce köy muhtarının adını, ismen biliyor! DYP'den gelmesine rağmen MHP tabanında karşılık bulmuş bir isim! Vekilliği döneminde akçeli işler ile hiç anılmadı, kendine çok güveniyor! Tek dezavantajı yaşlı olması, 70 yaşında olması gösteriliyor ama dinanizmi tersini söylüyor!
***
Evet.. Yukarıda sadece bu hafta adı en çok geçen iki siyasiden bahsettim. Eğer bu yazıyı bir hafta önce yazmış olsaydım belki başka isimleri tanıtıyor olacaktım. Bu da her hafta Erzurum'da başka isimlerin aday diye gösterildiğine veya gösterilmeye çalışıldığını gösteren bir küçük fotoğraf! Hatırlarsanız haftalar önce de bazı isimler çok konuşulmuş, tıpkı Gülyurt ve Köse gibi 'aday' diye gösterilmişti! Allah aşkına, balık hafızalı mısınız? Ahmet Ağırman'ın, Bekir Korkmaz'ın, Mustafa Ilıcalı'nın, Muhyettin Aksak'ın, Murat Kılıç'ın, Recep Akdağ'ın AKP'den, Ömer Haluk Pirimoğlu'nun, Enver Atasever'in, Zekai Kaya'nın, Jale Alcan'ın, Mücahit Himoğlu'nun, Fevzi Budak'ın, Mehmet Nuri Yılmaz'ın, Necati Güllülü'nün MHP'den aday diye gösterildiği haftaları ne çabuk unuttunuz?
***
Bakın göreceksiniz, Muzaffer Gülyurt ve İsmail Köse gibi isimler da artık konuşulmaz olacak, başka isimleri duyacaksınız önümüzdeki günlerde! Birileri olduğu sürece birileri de hep seçime kadar size aday mevzusunu işleyip, sizi meşgul edip duracaklar. Genel merkezler bizi koysa da bu millet belli ki bizi hiç bir hafta adaysız komayacak! Ama siz siz olun yine de kendinizi bir adaya 'angaje' etmeyin! O isimde takılıp kalmayın! Benim gibi yapın! Genel merkezler kimi aday göstermişse onun adaylığına inanın!
***
NOT: Bir 'saftirik' olarak ben de 'bu haftayı da' Ahmet Küçükler'in aday gösterilmeyeceğine inanarak geçirdim. Henüz Küçükler'in bir daha aday edileceğine dair bir şey duymadım ama o Küçükler'in de yeniden aday edileceğinin konuşulduğunu duyarsam da yine hiç şaşırmayacağım! Hele hele bir daha da aday gösterilirse hiç ama hiç şaşırmayacağım!
---

Editör

Son Güncelleme: 27.06.2013 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.