Bu kitap ilaç yerine geçecek!

Bu kitap ilaç yerine geçecek!

admin
admin
16 Eylül 2020 Çarşamba 12:42
Bu kitap ilaç yerine geçecek!

Vedat REFAYELİ

‘’Dava dilekçesi yazamayan avukatlar var’’ denilen bir ortamda bir avukatın yazdığı bu kitap, tüm ezberleri bozacak, özellikle inşaat sektörü için ilaç yerine geçecek.

Erzurum Barosu avukatlarından Ufuk Dikbaş’ın ‘’Ön ödemeli konut satış sözleşmesi’’ adlı teknik kitabı, alanında ilk’lerden..

Önemsemem, ilk defa böylesine önemli bir konuda kanun ve yönetmelikler esas alınarak kitap yazılıyor olunması.

Başta hakimler olmak üzere avukatlar ve dahi müteahhitlerin mutlaka okumaları gereken bu kitabı hele hele konut almak isteyenlerin alması, okuması neredeyse şartoğlu şart! Konut alırken, satarken karşılaşılan sorunların çözümüne yardımcı olan başucu kitabı bu bir yerde.

Herkesin okuması, bilmesi gereken çok mevzu var ve kullanılan dil de son derece yalın.

Türkiye’de örneğine pek rastlanmayan konulu kitabın en önemli özelliği, aynı zamanda Avukat Ufuk Dikbaş’ın yüksek lisans tezi olması.

Av.Dikbaş aynı zamanda da Türk Hukuk Enstitüsü Erzurum Şube Başkanı ve böyle bir alanda çalışma yapması da kendi kariyeri için çok önemli.

Öylesine konulara girmiş ki Dikbaş, sadece konut satanlar değil, konutu alanlar da bayağı bir bilgilendiriliyor ve bu bilgiler de tamamen kanun ve yönetmelik esaslarına dayandırılıyor.

Doğrusu ‘Seçkin’ gibi çok önemli bir yayınevinin de kitabı sahiplenip basması, ‘Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmesi’ kitabının önemini de bir kat daha artırıyor.

Avukat Ufuk Dikbaş, 3 yıllık bir çalışma sonrasında basımı gerçekleşen kitabın kesinlikle kes-kopyala-yapıştır uygulamasından uzak hazırlandığını kaydetti, ‘’Zaten kitabın bu kadar uzun süre hazırlanması da model olacak bir kaynağın olmamasındandı. Yararlanacağım benzeri bir kitap da yoktu zaten. Kitapta SAT-YAP uygulamasına da atıflar var. SAT-YAP’ı özellikle vurguluyoruz, çünkü YAP-SAT’ın bugünki halidir bu. İnanıyorum ki bu önemli bir hizmettir ve bu hizmetten de ilgililer yararlanacaktır’’ diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.