Bu elim olayı siyasi konuya malzeme yapmak çok çirkin

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "(Erzurum'daki kan davası kavgası) Bu elim olayı siyasi konuya malzeme yapmak gerçekten çok çirkin. Bu çirkinliği yapanları da şiddetle kınıyorum" dedi.

admin
admin
25 Haziran 2018 Pazartesi 08:40
Bu elim olayı siyasi konuya malzeme yapmak çok çirkin

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum'un Karaçoban ilçesinde İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da bulunduğu 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kan davası kavgasına ilişkin, "Bu elim olayı siyasi konuya malzeme yapmak gerçekten çok çirkin. Bu çirkinliği yapanları da şiddetle kınıyorum." dedi.

Recep Akdağ, AK Parti Erzurum İl Başkanlığındaki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Karaçoban ilçesinde çok elim bir olay yaşandığını ve hayatını kaybedenler ile yaralıların bulunduğunu belirtti.

Soruşturmayı yürüten Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığının basın açıklamasının kendilerine ulaştığını aktaran Akdağ, şöyle devam etti:

"Hepimizi çok üzen bir hadise. Bugün Kopal ilköğretim okulu oy kullanma alanında bir silahlı saldırı gerçekleşiyor. Soruşturmaya konu olayın sebebi 5 yıl öncesinde iki aileden karşılıklı iki kişinin öldürülmesiyle başlayan bir husumet, kan davası. Olayın sebebi 5 yıl önce başlayan bir kan davası. Oy kullanma sonrasında yine bu iki ailenin mensuplarından karşı karşıya gelenler oluyor. Karşılıklı bir silahlı çatışma yaşanıyor. Bunu neticesinde de hayatını kaybedenler ile yaralılar var. "

Akdağ, her iki aileden vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileyerek, olayın sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında çarpıtılmaya çalışıldığı ifade etti.

Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında kasıtlı birtakım haberler yer aldığını vurgulayan Akdağ, şunları söyledi:

"Başsavcılığımızın basın açıklamasıyla bildirdiği gibi olayın seçimle uzaktan yakından alakasının olmadığı anlaşılıyor. Başsavcılık açıklamasının son paragrafı da 'soruşturmaya konu menfur olayın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'yle illiyet bağı bulunmadığı, olayın geçmişe dayalı kan davasının getirdiği etki ile meydana gelmiş bir adli vaka olduğu anlaşılmıştır' ifadesine yer veriliyor."

AİLELERE İTİDAL ÇAĞRISI

Akdağ, her iki tarafa da itidal çağrısında bulunduklarını, güçlerinin yettiği kadarıyla ailelerin bu meseleyi devam ettirmemeleri için gayret göstereceklerini kaydeden Akdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bazı basın yayın organlarında meselenin aslı bilinmeden yapılan yayınların herhangi bir aslı astarı olmadığı anlaşılıyor. Sadece sosyal medya değil, maalesef bazı marjinal basın yayın organlarında bu çirkin yaklaşımı biz de gördük, takip ettik. Bazı marjinal basın yayın organlarında bu çirkin yaklaşımı bizde görüp, takip ettik. Bu elim olayı siyasi konuya malzeme yapmak gerçekten çok çirkin. Bu çirkinliği yapanları da şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumRecep Akdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.