BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRÜLMEDİ

Erzurum'un Aşağı Yenice Köyü'nde yaşayan Ahmet Coşkun'a (50) sizin köyde gömü var diyerek 80 bin lirasını dolandıranlar hakim karşısına çıktı.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 18:17
BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRÜLMEDİ
Erzurum'un Aşağı Yenice Köyü'nde yaşayan Ahmet Coşkun'a (50) "Sizin köydeGömü var. Tarihi eserleri çıkarıp satacağız" diyerek kazı yaptıran ve önceden sakladıkları toprak kap içindeki altın sarısı renge boyalı heykelleri buldurduktan sonra, Maliye'ye vergisini yatırmak için 80 bin lira dolandıran 2 kişi hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada dolandırıcılık olayını anlatan Coşkun'un saflığına dayanamayan Cumhuriyet Savcısı Erol Taslak'ın, "Ben de Hacı Hasan'ım. Bana da 10 bin lira versene" demesi gülüşmelere neden oldu.
Dolandırıcılık olayı, geçen yılın Mayıs ayında merkez Aziziye İlçesi'nin Aşağı YeniceKöyü'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Ahmet Coşkun'un kapısını çalan ikisi de Diyarbakırlı Mehmet Gönültaş (37) ile Edhem Bilmedi (39) devletten izinli olarak definecilik yaptıklarını söyleyip, köyde bulunan gömüyü çıkarmak için ortak olmayı önerdi. Kendilerinin yabancı olduğu için kazı yaptırılmamasından korktuklarını belirten iki kişi, Ahmet Coşkun'dan yardım istedi. Yapılan anlaşma üzerine tarihi eserlerinin yerini gösteren iki arkadaş köyden ayrıldıktan sonra, Coşkun kazma kürekle gösterilen yeri kazmaya başladı.

ALTIN SARISI HEYKELLERİ BULUNCA ÇOK SEVİNDİ
Çiftçi Ahmet Coşkun, bir süre sonra içerisinde altın sarısı renkte heykeller olan toprak kap bulunca çok sevindi ve telefonla ikiliye haber verdi. Şüpheliler Ahmet Coşkun'dan, çıkarılan tarihi eserlerin değerine göre vergi yatırılıcağını, ayrıca satış ve yurt dışına çıkış masrafları olduğunu belirterek 80 bin lira göndermesini istedi. Parayı şüphelilerin verdiği hesaba yatıran Ahmet Coşkun, Mehmet Gönültaş ile Edhem Bilmedi ile bir daha iletişim kuramadı. Dolandırıldığını anlayan Coşkun şikayetçi oldu.
Polis cep telefon numaralarından Gönültaş, Bilmedi ve paranın yatırıldığı banka hesabının sahibi Fatih Destici'yi gözaltına aldı. Üç kişi 2 Kasım 2012 günü Erzurum2'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak E tipi ceza evine gönderildi.

'PARAMI GERİ VERİRLERSE ŞİKAYETİMİ ÇEKERİM'
Haklarında 'bilişim sistemleri veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık yapmak' suçundan dava açılan 3 kişi bugün ilk kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Olayda 80 bin lirasını kaptırdığını belirten Ahmet Coşkun, sanıklardan Mehmet Gönültaş ve Edhem Bilmedi'yi teşhis ettiğini ve şikayetçi olduğunu söyledi. Ahmet Coşkun şöyle dedi:
"Bu namussuzlar beni dolandırdı. 'Sizin köyde Gömü var. Tarihi eserleri çıkarıp satacağız. Para ile vergileri yatırıp, camii yaptırıp geri kalan 500 milyonu da bölüşeceğiz. Bu işten trilyonlar kazanacağız' dediler. Önce 70 bin, sonra kredi çekip 10 bin lira daha yolladım. Dekontların hepsi var. Bana kendilerini 'Hacı Hasan' ve 'Hacı Ekrem' diye tanıttılar. Çok mağdurum. Paramı geri verirlerse şikayeti geri çekerim."

SAVCI: BEN DE HACI HASAN'IM, BANA DA 10 BİN LİRA VERSENE
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, dolandırılan Coşkun'a "De bakayım trilyonları alıp ne yapacaktın" dedi. Ahmet Coşkun, 'Hacı' dedikleri için bu insanlara inandığını, parayı bölüşeceklerini söyledi. Cumhuriyet Savcısı Erol Taslak'ın Coşkun'a "Ben de Hacı Hasan'ım bana da 10 bin lira versene" demesi ise mahkeme salonunda gülüşmelere neden oldu.
Dolandıcılara yardım etmekten tutuklunan Fatih Destici'nin avukatı Türker Özkara, müvekkilinin iyi niyetinin kurbanı olduğunu söyledi. Türker Özkara, "Müvekkilim sadece bankada yanına gelen kişilere yardım amacı ile hesabını kullandırmış. Kendilerini tanımıyor" dedi.
Mahkeme Fatih Destici'nin tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Editör

Son Güncelleme: 22.05.2013 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.