BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ BAŞKANI ÇETİN GÖREVE BAŞLADI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Malatya Hakimliği'nden Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı olarak atanan Mustafa Çetin, görevine başladı.

admin
admin
06 Mayıs 2016 Cuma 11:39
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ BAŞKANI ÇETİN GÖREVE BAŞLADI
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Malatya Hakimliği'nden Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı olarak atanan Mustafa Çetin, görevine başladı. 

Yasayla 2004'te kurulan bölge adliye mahkemelerinin 20 Temmuz'da çalışmaya başlamasıyla, Türk yargı sistemi yeni bir döneme girecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Erzurum, Gaziantep ve Samsun olmak üzere 7 ilde kurulan bölge adliye mahkemeleri, ilk derece mahkemesi ile temyiz incelemesi arasında, ikinci derece bir denetim mekanizması olarak görev yapacak. Böylece yıllardır ağır iş yükü altında bulunan Yargıtay rahatlayarak asıl görevine dönecek ve içtihat oluşturacak. Bölge Adliye Mahkemeleri 20 Temmuz'da faaliyete geçecek.

BAŞKAN ÇETİN, "TÜRK YARGI SİSTEMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ REFORM"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Malatya Hakimliği'nden Erzurum Bölge Adliye Mahkemeler Başkanı olarak atanan Mustafa Çetin, "Bölge Adliye Mahkemeleri, Ülkemizin 7 bölgesinde kurulmuş olup, Doğu Anadolu Bölgesini temsilen Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 20 Temmuz 2016 günü faaliyete geçecek. Bu tarihten itibaren bölge ilk derece mahkemelerince sonuçlandırılan davalar bundan böyle, Yargıtay yerine Erzurum Bölge Adliye Mahkemesine gönderilecek. Yeni kurulan mahkemeler, Türk yargı sistemi açısından çok önemli bir reform olarak addedilmektedir. Ben bölge Başkanı olarak göreve başladım. Atanan diğer arkadaşlarımız da 20 Temmuz öncesi görevlerine başlayacak. Mahkememize atanan başkan, üye ve cumhuriyet savcıları, tamamen mesleki liyakatleri ön planda tutularak atanmış olup, hepimiz bize yüklenen görev bilinci ile inşallah en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz. Bütün arkadaşlar olarak bu konuda gayret ve azmimiz üst noktadadır." dedi.

ERZURUM'A 15 VİLAYET BAĞLI

Buna göre, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Tunceli, Van, Muş, Ardahan, Artvin, Bingöl ve Rize İllerindeki ilk dereceli mahkemelerin sonuçlandırdığı kararlar Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'nde onanacak. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.