BOĞAZINA SAPLANAN KILÇIK ÖLDÜRÜYORDU

Yediği yemek sırasında boğazına 4cm. uzunluğunda balık kılçığı saplanan üniversite öğrencisi genç, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde endoskopik müdahaleyle sağlığına kavuştu.

18 Nisan 2013 Perşembe 18:53
BOĞAZINA SAPLANAN KILÇIK ÖLDÜRÜYORDU
Edinilen bilgiye göre Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Mehmet Korkmaz (21) öğlen yemeğinde çıkan balığı yediği sırada boğazına balık kılçığının kaçmasıyla solunum güçlüğü çekmeye başladı. Arkadaşlarının yardımıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği’ne getirilen Korkmaz’a burada Uz. Dr. Saadettin Kalkandelen tarafından müdahale edildi. Çekilen görüntülü filmler sonucunda boğazına 4cm. uzunluğunda balık kılçığı saplandığı görülen öğrenciye Dr Kalkandelen tarafından endoskopik müdahale gerçekleştirildi. Boğazına adeta bir ok gibi saplanan 4cm.lik kılçığı görünce şaşkınlık yaşayan Korkmaz, başarılı geçen müdahale sonrasında Uz. Dr. Saadeddin Kalkandelen’e teşekkür ederek; “Her şey biranda gelişti. Yemek yediğim sırada boğazımda şiddetli bir acı ve yanma hissettim yutkunmakta zorlandığımı arkadaşlarıma ifade edince hastaneye getirdiler. Müdahale sonrasında boğazıma saplanan kılçığı görünce adeta şok oldum. Bundan böyle balık yerken biraz daha dikkat edeceğim sanırım. Operasyonu gerçekleştiren doktorumuza bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği doktorlarından Uz. Dr. Saadettin Kalkandelen ise yaptığı açıklamada insanların yedikleri ve içtikleri gıdalar konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiğinin altını çizerek; “Genç arkadaşımız bir anlık dalgınlığının sonucunda ciddi bir tehlike atlatmış. Bunun gibi vakalarda erken müdahale olmaması halinde daha ciddi durumlar ortaya çıkabilir. Enfeksiyon, apse gibi oluşumlar neticesinde solunum güçlüğü ve hayati fonksiyonların bozulmasıyla karşı karşıya kalınabilir. Gerçekleştirdiğimiz müdahale sonrasında gırtlağa saplanan kılçığı çıkardık. Hastamızın sağlık durumu çok iyi, kendisine geçmiş olsun diyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 18.04.2013 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.