BİSİKLET YOLU PROJESİNİN BÜYÜK BİR KISMI TAMAMLANDI

Atatürk Üniversitesi kampusu içerisinde oluşturulan bisiklet yolu projesinin önemli bir bölümünün tamamlandığı bildirildi.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 14:49
BİSİKLET YOLU PROJESİNİN BÜYÜK BİR KISMI TAMAMLANDI
Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterliği’nin hazırladığı bisiklet yolu projesi, bütçesinin tamamı, bakanlıktan karşılanmak üzere hibe proje alındı.

Kampüste gerçekleştirilen bisiklet yolu projesinin tamamında, bakanlığın belirttiği kriterlere dikkat edilerek yapım gerçekleştirildı.

Ormanlık alan içinde gerçekleştirilen yaklaşık 1850 metrelik parkurla, trafikten ve gürültüden uzak bir ortamda sürüş ve yürüyüş gerçekleştirme imkânı oluşturuldu. Bu alandaki güvenlik tedbirleri için gereken çalışmalar başlatıldığı ve yakında tamamlanacağı belirtildi.

Güzergâhın büyük kısmı, ulaşım alternatifi oluşturabilmek adına mümkün olan yerlerde yollardan ve kısmen de kaldırımların bir kısmından geçirildiğini belirten proje yetkilileri, “Bu yolun güzergâh uzunluğu yaklaşık 9150 metredir. Bu güzergâhın yapımında bağlantı kısımları, hem bisikletlilerin hem de engellilerin geçişini kolayca sağlayacak şekle getirilmiştir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 05.07.2014 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.