BİLİM SANAT MERKEZİ’NE MODERN BİNA

2009 yılında açılan Erzurum Bilim Sanat Merkezi hayırsever işadamının katkılarıyla modern ve standartlara uygun yeni bir binaya kavuşacak.

24 Mart 2012 Cumartesi 11:56
BİLİM SANAT MERKEZİ’NE MODERN BİNA
İl Valilik toplantı salonunda gerçekleşen protokolde projenin tanıtımını yapan Vali Sebahattin Öztürk, hayırsever iş adamı Remzi Sakaoğlu’na teşekkür ederek, Erzurum’da üst veya Özel Yetenekli öğrencilerin Bilim Sanat Merkezi’nde eğitime tabi tutulacaklarını söyledi. Vali Öztürk, “Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever iş adamı Remzi Sakaoğlu tarafından Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesinde üzerinde Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesinin bulunduğu 46.800 m2 yüzölçümlü Milli Eğitim Bakanlığına ait arsa üzerinde yaptırılacak olan bina 1000 metre kare inşaat alanı üzerine oturtulacak. Merkez, Bodrum-giriş kat ve l.kat olmak üzere yaklaşık 2700 metre kare'lik bir kapalı alana sahip olacak. Binada 10 derslik. 8 laboratuar, müzik ve resim odaları, kütüphane ile diğer birimler dışında 1 adet planetaryum, çok amaçlı salon, kantin ve yemekhane yer alacak. Çelik konstrüksiyon olarak yapılacak bina, mimari olarak da estetik bir görünüme sahip olacak. Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) binasının Temel Bodrum Dolgu İnşaatı ve Çevre Tanzimi İşlerinin yapımı hariç, binanın tüm yapım maliyeti hayırsever tarafından karşılanacak. Söz konusu Bilim ve Sanat Merkezi binası hayırsever tarafından anahtar teslimi olarak yaptırılarak mülkiyeti Maliye Hazinesine, kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek. Bilim ve Sanat Merkezinin 2012-2013 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmakta.” dedi

BİLİM VE SANAT MERKEZİ
Vali Öztürk, “Okul öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim çağındaki Üstün veya Özel Yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını, bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla açılan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan bağımsız Özel Eğilim kurumudur.” Şeklinde Bilim ve Sanat Merkezi’ni tanımladı

HAYIRSEVER İŞ ADAMI REMZİ SAKAOĞLU KİMDİR
1953 yılında Erzurum'da doğan Remzi Sakaoğlu, ilköğretimini Erzurum'da tamamladıktan sonra 1977 yılına kadar ailesinin işletmesinde çalışma hayatına devam etmiştir. 1977 yılında İstanbul'a geldikten sonra otomotiv sektöründe 1984 yılına kadar hizmet vermeye devam etti. Otomotiv sektöründe güvenlik ve sağlık setlerinde Türkiye'de öncü firma olan Remtaş'ı kurdu ve 1993'e kadar bu firmayla çalışma hayatını sürdürdü. 1993 yılında kalıpçılık sektöründeki standart elemanlardaki eksikliği gören Remzi Sakaoğlu. Türkiye'ye bu değeri kazandırmak için Delta Kalıp Elemanlarını kurdu. Hala Delta'da Genel Müdür olan Remzi Sakaoğlu, evli ve 3 çocuk sahibidir. Eğitime verdiği önem yıllar öncesine başlamış, 2001 yılında Erzurum'da 19 Mayıs İlköğretim okulunda Bilim ve Teknoloji Sınıfı kurmuş, 2004 yılında tam donanımlı Delta sınıfını Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi'ne hediye etmiştir. Halen Türkiye'de kalıpçılık sektöründe eğitim gören teknik lise ve üniversitelere bölümlerinde kullanılmak üzere teçhizat ve kalıp ekipmanları bağışında bulunmaktadır.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2012 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.