BİLAL ERDOĞAN: MIYMINTI NESİL OLMAYACAĞIZ

Erzurum’da İmam Hatip Mezunları Derneği'nin düzenlediği 'Gençlik Şöleni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Mehmet Akif'in, Necip Fazıl'ın işaret ettiği gibi uyuşuk, mıymıntı bir nesil olmayacağız kardeşlerim. Hurda nesil olmayacağız. Diriliş nesli olacağız arkadaşlarım" dedi.

admin
admin
06 Kasım 2016 Pazar 00:48
BİLAL ERDOĞAN: MIYMINTI NESİL OLMAYACAĞIZ
Önder İmam Hatipliler Derneği, Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 'Gençlik Şöleni'ne katılmak üzere Erzurum'a gelen Bilal Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı. Bilal Erdoğan salona girişte coşkulu biçimde alkışlandı. Öğrencilere ilk önce "Nasılsınız?" diyen Erdoğan, İmam Hatipli gençlere 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların önemini anlattı. Alkışlar arasında konuşmasını yapan Bilal Erdoğan şunları söyledi:
15 TEMMUZ'DA TÜRK MİLLETİ TAM BAĞIMSIZLIK YOLUNDA ADIM ATTI
"Osmanlı Devletinin zayıflamaya başladığı dönemlerden itibaren Avrupa, Dünya güçlerinin bizim bağımsızlığımıza kastettiğini gördük. Bu topraklardaki bağımsızlık bayrağını tam yere düşürdükleri sandıkları dönemde Çanakkale Destanımızda, Kurtuluş Savaşında bizler bağımsızlığımızı yeniden kazandık. Ancak bu maalesef bir tam bağımsızlık olarak teşekkül etmedi. Çünkü bunu bize layık görmediler. Onun için de Kurtuluş Savaşından bugüne Türkiye'de bir çok siyasi çalkantılar, buhranlar, baskılar, vesayetler başladı. Bunun içinde darbeleri de sayabilirsiniz. Bunun içinde birinci sınıf, ikinci sınıf vatandaş ayrımını yapılığı çeşitli alanları sayabilirsiniz. Bunun içinde 90'larda yaşadığımızı başörtüsü sorununu sayabilirsiniz. Bunun içinde idam edilen siyasetçileri, hapislere tıkanan siyasetçileri, şapkasını alıp giden siyasetçileri sayabilirsiniz. Ancak bu millet öyle bir seviyeye geldi, öyle bir özgüven kazandı ki Çanakkale ruhunu yeniden iliklerinde hissetmeye başladı ki 15 Temmuz'da 'biz artık tam bağımsızlık istiyoruz' dedi. Nedir tam bağımsızlık? 'Kendi kararlarımızı, kendi irademizle bizler veririz' anlayışı. Sizler kalkıp bize kendi menfaatiniz, kendi beklentileriniz çerçevesinde istikamet dayatamazsınız mesajı. İşte 15 Temmuz'da Türk milleti tam bağımsızlık yolunda ciddi bir adım atmıştır. Bölgemizde vesayetin değil, zulmün değil adaletin ve barışın tesisi ettirilmesi gerektiğini bütün dünyaya haykırmıştır."
DİRİLİŞ NESLİ OLACAĞIZ
Erzurum'un cirit merkezi olduğunu anımsatan, salondaki genç kız ve erkeklere ata binip binmediklerini soran Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den öğrencilere ata binmeleri için destek istedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çok değerli İmam Hatipli kardeşlerim bizim 15 Temmuz'dan almamız gereken nedir? 'At binenin, kılıç kuşananın' boşuna dememişler. Burası da Türkiye'nin cirit merkezi değil mi? At binen kardeşlerim var mı? Kız kardeşlerimden yok mu hiç? Niye yok? Olmaz. Bak başkanım Erzurum'da gençlerin ekseriyeti at binerek büyüyecek değil mi? Onu da hatırlatmış olayım. Sadece erkek kardeşlerim değil, kız kardeşlerim de binecek. Bizler binlerce yıl at üstünde ecdat dünyaya barış dağıttıysa bizler de ata bineceğiz. Evet kardeşlerim imam hatip nesli ve bugünkü Türk gençliği bu diriliş yürüyüşünü sürdürecektir. Eğer at binenin, kılıç kuşananınsa o zaman bizler kendi kararlarımızı vereceğiz kendi istikametimizi çizeceğiz ve bu diriliş hikayesi inanın çok uzak bir gelecekte değil, yakın bir gelecekte dünyada zulümlerin bitirilmesine yeniden adaletin tesis edilmesine yol açacaktır. Bizim misyonumuz, Müslümanların misyonu, bu ümmetin misyonu, Müslüman gibi yaşamaksa dünyada haksızlığın olduğu zulmün olduğu her yerde dim dik durmaksa eğer insiyatif alacağız, cesur olacağız. Bizden önceki nesillerin cesaret edemedikleri işlere cesaret edeceğiz. Sağımıza solumuza bakmadan 'ben varım' diyeceğiz. Mehmet Akif'in, Necip Fazıl'ın işaret ettiği gibi 'uyuşuk', 'mıymıntı' bir nesil olmayacağız kardeşlerim. Hurda nesil olmayacağız. Diriliş nesli olacağız arkadaşlarım."
Program sonrası Bilal Erdoğan'a plaket verildi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.