“BEN TÜRKİYE’YİM” ORATORYASI BEĞENİLDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent halkının sosyal ve kültürel beğenisine sunduğu Ramazan etkinlikleriyle vatandaşlardan tebrikler alıyor.

30 Temmuz 2013 Salı 10:36
“BEN TÜRKİYE’YİM” ORATORYASI BEĞENİLDİ
İlçe ve mahallelere eğlence programı götüren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı kültür hizmetiyle şehir halkına alternatif eğlence imkânı sunuyor. On bir ayın sultanının manevi atmosferine münhasır hazırlanan eğlence programı bu kez Dadaşkent sakinleri için sahnelendi. Semt sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği program içeriğinde yer alan “Ben Türkiye’yim” oratoryosu duygulu dakikaların yaşanmasına neden oldu. İbrahim Hakkı Hazretleri ve Yunus Emre’nin canlandırıldığı gecede iki büyük İslam âliminin insanlığa verdiği mesajlar, tiyatro sanatı vasıtasıyla izleyicilere aktarıldı. Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcuları Selami Durmuş ve Erdal Beyazgül, gecede Erzurum türkülerini seslendirdi. Müziği kendisine bir yaşam tarzı olarak seçen sanatçı Beyazgül, kendine özgü geliştirdiği yöntemleri şelpe tekniğiyle Erzurumluların beğenisine sundu. Saz resitali eşliğinde Dadaşkentlilere albümünde yer alan şiirleri okuyan Şair Ahmet Coşkun ise programda yoğun alkış aldı. Vatandaşlar, Erzurum’un o unutulmaz Ramazan gecesini kendilerine yaşatan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğu kültür hizmetinden ötürü teşekkür ettiler. 

Editör

Son Güncelleme: 30.07.2013 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.