"BEN TRANSFER PARASI ZANNETTİM, AL DEDİM"

Futbolda şike iddiaları kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor eski futbolcusu İbrahim Akın'ın arayıp, "Hocam, şike karşılığı para teklif ediyorlar. Alsam caiz midir" diye sorduğu Erzurumlu imam Ahmet Kangı, Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. Kangı, ifadesinde "İbrahim beni ara sıra arar, dini konularda sorular sorardı. Söylediği parayı ben transfer ücreti sandım, al dedim" dedi.

17 Temmuz 2011 Pazar 11:37
İstanbul Emniyet Müdürlüğü soruşturma kapsamında, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne futbolcu Akın ile ilgili, geçmişte Terminal Camisi'de görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Ahmet Kangı'nın ifadesinin alınmasıyla ilgili yazı gönderdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne (KOM) çağrılan emekli Kangı'nın Emniyet'te ifadesi alındı. Akın ile akrabalarının vasıtasıyla tanıştığını anlatan Kangı, Akın'ın kendisini dini konularda görüş alışverişinde bulunmak için aradığını ve maçlardaki prim
ödemelerinin dini boyutuyla ilgili soru sorduğunu yönünde ifade verdiği öğrenildi. Kangı, ifadesinin alınması sonrası Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.
Emekli imam Kangı'ın ifadesinde Akın'ın kendisine danıştığı şike parasını transfer parası olarak algıladığını belirterek, "İbrahim Akın ile İstanbul'da yaşayan akrabalarım aracılığı ile tanıştım. Bana ara sıra telefon açıp dini konular ile ilgili sorular sorardı. Kendisine gelen teklifi anlattı. Ben 'dinen sakıncası yok' dedim. 'Paranın bir kısmını da dağıt' dedim. Ama söylediği parayı transfer ücreti sandım" dediği öğrenildi. Avukatı ile birlikte geldiği Emniyet'ten çıkan Kangı, sadece dinen görüşünü
söylediğini anlattı.
İBRAHİM AKIN'IN TEKNİK TAKİBE TAKILAN GÖRÜŞMESİ
Fenerbahçe maçından önce İbrahim Akın, Erzurumlu hocayı arayıp, fetva istiyor:
İbrahim Akın: Hocam birşey sormam lazım. Şimdi hafta sonu Fener'le maçımız var ya, demişler ki İbo gol atmasın, 100 bin dolar para verelim. Dinen bir sakıncası var mı?
Ahmet Kangı: Bir kısmını dağıtırsan sakıncası olmaz.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.