Bedir'den kontrollü normalleşmede "rehavet ve gevşeme olmasın" uyarısı

Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, kontrollü normalleşme süreciyle kısıtlamaların çoğunun kaldırıldığını belirterek, açılacak işletmelerin Bilim Kurulunun Çalışma Rehberine uymalarını, rehavet ve gevşemeye mahal vermemelerini istedi.

admin
admin
03 Mart 2021 Çarşamba 07:35
Bedir'den kontrollü normalleşmede "rehavet ve gevşeme olmasın" uyarısı

Kentte, kontrollü normalleşme süreciyle restoran, kafeterya, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmeler yüzde 50 kapasiteyle hizmete başladı.

Valilik, belediye, güvenlik güçleri ile sağlık personeli de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili mücadele çerçevesinde bu işletmeler ve alınan diğer tedbirlerle ilgili denetimlerini sürdürüyor.

İl Sağlık Müdürü Bedir de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kontrollü normalleşme ile il genelinde hemen hemen tüm alanlarda kısıtlamaların kalkacağını veya azaltılacağını ifade etti.

Ancak bu normalleşmenin sürekli olması için tedbirlere uyulması gerektiğini vurgulayan Bedir, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz nokta itibarıyla normalleşmeyi sürekli kılmak tamamen bizim elimizde. Özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymak zorundayız, uymayanları uyarmak durumundayız. Açılacak işletmeler Bilim Kurulu Çalışma Rehberlerine harfiyen uymalıdırlar. Rehavet, gevşeme olmamalı. Unutmayalım, tekrar kapanmak durumunda kalırsak biz kapatmış olacağız. Tekrar yasaklar gelirse biz getirmiş olacağız."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.