BEAH YURTDIŞI HASTA BİRİMİ KURDU

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (BEAH), yurt dışından geçici süreyle kente gelen ve bu süre içinde hastalananların tedavisi için “Yurtdışı Hasta Birimi” oluşturulurken, bu birime yabancı dil bilen personel istihdam ediliyor.

20 Mart 2013 Çarşamba 10:57
BEAH YURTDIŞI HASTA BİRİMİ KURDU
BEAH’ın resmi internet sitesinde; yurt dışından geçici süreyle gelen insanların bu süre içinde hastalanmalarıyla acil sağlık hizmeti kapsamındaki tedavileri turist sağlığı konusuna girdiği belirtilerek, “Sağlık turizmi ise bir ülkeden diğer bir ülkeye sadece tedavi için gidilmesidir. Tıbbi olarak gerekliliği raporla belirlenmiş kaplıca tedavileri için bir ülkeden diğer bir ülkeye gidilmesi de bu tanım altında yer almaktadır. 2011/41 Sayılı Bakanlık Genelgesi Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uygulaması sonucunda Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerimizin sağlık hizmeti sunum kalitesi, alt yapısı ve tıbbi donanımı artmış, acil sağlık hizmetlerimizin hizmet ağı ve kalitesi çok üst seviyelere çıkmıştır. Diğer yandan helikopter ambulansları ve uçak ambulansları ile uluslararası acil hasta transferleri yapılabilir hâle gelmiş bulunmaktadır. Bunların yanı sıra ülkemizin bazı bölgelerinde, önümüzdeki yıllarda hizmete girecek olan sağlık kampüsleri ile de sağlık hizmetlerinin kalitesi daha da artacaktır. Bu çerçevede yurt dışında yaşayanlara ve ülkemizi ziyaret eden turistlere birçok hastanemizde sağlık hizmeti sunma imkânımız bulunmaktadır. Bu tür sağlık hizmetleri talep edenlere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve milletler arası ikili anlaşmalar kapsamının dışında farklı prensiplerde sağlık hizmeti sunulması uygun ve gerekli görülmüş bulunmaktadır. Bu bağlamda Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Sunulacak Sağlık Hizmetleri Hakkında Genelge 13 Haziran.2011 tarih ve 41 sayı ile yürürlüğe girmiştir. Bu genelge kapsamında verilecek hizmetlerin kurumun rutin sağlık hizmetlerini aksatmayacak şekilde planlanıp organize edilmektedir. Sağlık turizmi veya turistin sağlığı kapsamında çok sayıda hasta başvurusunun olabileceği potansiyel illerde Yurtdışı Hasta İl Koordinasyon Merkezi kurulmuştur. Sağlık turizmi veya turistin sağlığı açısından potansiyel illerde tıbbi teknolojik donanımı, nitelikli ve uzman sağlık personeli, otelcilik hizmetleri ve hizmet kapasitesi yeterli olan bazı hastanelerimizin bünyesinde, il sağlık müdürlüklerinin talep etmesi ve Bakanlık uygun görüşü ile Yurtdışı Hasta Birimleri hayata geçirilmiştir. Yine genelge kapsamında yabancı hastalar ve turistlerin acil sağlık hizmetleri veya hasta hakları kapsamındaki müracaatları için Yurtdışı Hasta Çağrı Merkezleri oluşturulmuştur. İlimiz Erzurum' da ve 112 çağrı merkezimizde, MHRS’ de ve hastanemizde yabancı hastalar için yabancı dil bilen personeller istihdam edilmektedir. “ denildi.

Web sitesinde Yurtdışı Hasta Birimi’nin sorumlu Başhekim Yardımcısı’nın Op.Dr. Özgür Dağ, Sorumlu Hekimin Dr. Muhammet Ali Yıldırım ve Birim Sorumlusunun Sağlık Memuru İsmail Bektaş olduğu belirtildi.

Editör

Son Güncelleme: 20.03.2013 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.