BAYRAKLI'DA ERZURUM GECESİ

Erzurumlu İbrahim Hakkı'yı anma gecesinde Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tasavvuf musikisi eserleriyle vatandaşlara unutulmaz bir ramazan gecesi yaşattı.

26 Temmuz 2013 Cuma 11:34
BAYRAKLI'DA ERZURUM GECESİ
Semazen gösterilerinin yapıldığı etkinlikte Bayraklı'da yaşayan Erzurumlular başta olmak üzere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Vatandaşlar, Şehit Ümit Boz Spor Tesisleri bahçesinde bulunan iftar çadırına erken saatlerde gelmeye başladı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı. Başkan Hasan Karabağ da misafiri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'le birlikte aynı masada iftar yaptı. 11 ayrı noktada verilen iftar yemekleriyle ramazan ayında da vatandaşlarıyla birlikte olmanın heyecanını yaşayan Başkan Karabağ da iftar sonrası konser alanına geldi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, Meclis üyeleri, muhtarlar ile Erzurum ilini sevenler, Bayraklı Erzurumlular, Palandöken, Narman, Oltu, Çatlı, Tortum, Olur, Şenkayalılar, Hınıs Kongur Köyü dernek başkanları ve dernek üyeleri geceye renk kattı.

Konser öncesi Erzurumlu 18. yy'da yaşamış, jeoloji, astronomi ve matematik bilgini olarak tanınan Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın hayatı tanıtıldı. Misafir olarak ilk sözü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler aldı. Küçükler, "Bugün burada İbrahim Hakkı Hazretlerini anma programı çerçevesinde sizlerle birlikte bulunmaktayız. Ramazan ruhuna uygun bir program da olmuş. İbrahim Hakkı gibi varlıklarımızı unutmamalı, ileriki nesillere anlatmalıyız. Birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı bu aylarda değerlerimiz anmak bizim için önemlidir. Kardeşliğimizi ilerletmiş oluruz. Emeği geçen herkese Başta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ olmak üzere teşekkür ederim" dedi.

Bayraklı nüfusunun yüzde 8'ini Erzurumluların oluşturduğu için kendisini küçük Erzurum Belediye Başkanı olarak hissediyorum" diyen Başkan Hasan Karabağ, "İlk yatırımlarımızdan biri olan kız misafirhanesinin adını Nene Hatun koyduk. Geçtiğimiz yıl Olur'a gittik. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı topraklarda olmak çok güzel bir duyguydu. Biliyorsunuz Atatürk ilk milletvekilliği Erzurum'dan oldu. TBMM ilk kurulduğunda masraflarını Erzurum ve Oltu esnaflarının kendi aralarında topladığı paralarla karşılamıştır. Bu ülkenin harcında, harçlığında ve alın terinde Erzurumlular var. Erzurum deyince aklıma Dadaş'ı, Kara Fatma'sı, Nene Hatun'u, kırmızı beyaz Ay Yıldızlı Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk geliyor. İbrahim Hakkı gibi tarihin derinliklerinden gelen ilim, din, fen ve tasavvuf gibi birçok konuda eseri bulunan İnsanların bilmediği ve unuttuğu değerleri anmak hatırlatmak bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tasavvuf musikisine ait eserlerle dinleyicileri büyüledi. İslamdaki tasavvuf felsefesine uygun olarak düzenlenen repertuarda semazenlerde gösterileriyle büyük ilgi gördü.

Editör

Son Güncelleme: 26.07.2013 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mürsel dal 2013-12-03 23:56:10

Arkadaşlar bende ordayıdım çok güzldi