BAYAN ÜNSAL, GÖNÜL ELÇİSİ PROJESİ’Nİ ANLATTI

Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal’ın eşi Hande Ünsal, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” kapsamında ilçedeki tüm daire amirlerine, eşlerine ve ilçe halkına sunum yaptı.

06 Şubat 2013 Çarşamba 09:58
BAYAN ÜNSAL, GÖNÜL ELÇİSİ PROJESİ’Nİ ANLATTI
Hanımefendi Hande Ünsal, gönül elçisi projesini anlattı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi, Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi”nin tanıtım toplantısı Aziziye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Kaymakam Turgay Ünsal, ilçedeki daire amirleri, eşleri ve vatandaşlar katıldı.

BAYAN ÜNSAL, PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Gönül Elçisi Projesi hakkında bilgi veren Hande Ünsal “2012 yılının aralık ayında başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi 24 aylık bir proje olup 5 alt projeden oluşmaktadır. Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme alt projelerdir. Bu proje toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir.” dedi.

‘KORUYUCU AİLE’NİN ÖNEMİ
Gönül Elçileri Projesi’nin ilk adımı olan ‘Koruyucu Aile’ projesini anlatan Ünsal, “Yaşam her zaman düşünülenler gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm, hükümlülük gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremez ve çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelirler. Böyle durumlarda çocuklara yardım etmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanması amacıyla koruyucu aile sisteminden yararlandırılmasıdır.” diye konuştu.

ANNELİK BEDENDE DEĞİL, GÖNÜLDEDİR
“Sıcak bir yuva kurmak ve aile olmak için illa ki kan bağı gerekmemektedir.” diyen Hande Ünsal, şunları söyledi: “Annelik sadece bedenden değil, gönüldendir. Koruyucu aile projesinde evli veya bekar olmak da fark etmemektedir. İstenilen şey aile sıcaklığını hissettirmek ve onları iyi yaşatabilecek bir ortama sahip olmaktır. Koruyucu ailenin de önemi şu noktada ortaya çıkmaktadır. Koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan, her çocuk sorumluluğu paylaşan, herkesin sevinci, başarısı olacaklardır.”  

Editör

Son Güncelleme: 06.02.2013 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.