BAŞKANLARDAN KADİR GECESİ MESAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladılar.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 15:48
BAŞKANLARDAN KADİR GECESİ MESAJI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Kadir Gecesi’nin Yüce Allah tarafından değerli kılınan bir gece olduğunu söyledi. Başkan Küçükler, Kadir Gecesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için bu gece biz insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır” dedi. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin kıymetini bilmek ve gecenin ruhuna uygun davranışlarda bulunmak gerektiğine işaret eden Başkan Küçükler, “Bu gece indirilen Yüce Kitabımız Kur’an-Kerim’i Müslümanlar olarak iyi anlamak zorundayız” diye konuştu.
Küçükler, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Kuran'ın insanlık için rehber, kurtuluş yolu ve aydınlanma kaynağı olması, insanların ona yönelmeleri ve onun bildirdiklerine bağlanmaları ile mümkün olabilir. Ama ne yazık ki ileri teknolojiye rağmen, konfora ve üstün bilgiye rağmen insanlar istedikleri mutluluk ve huzuru yakalayamamaktadır. Bunun altında yatan en önemli unsur ne yazık ki yine Müslümanlar olarak Kuran-ı Kerim’i iyi okuyup anlayamamaktan, yaşam tarzı haline getirememekten kaynaklanmaktadır. Birlik ve beraberliğimize gölge düşürdüğümüz sürece, birbirimizi sevip saymadığımız müddetçe huzurdan, mutluluktan, rahat yaşamaktan, sakin olmaktan söz etmek asla mümkün olmayacaktır. İslam-ı yaşayan insanlar olarak hepimiz saflarımızı sık tutmalıyız. Yüce Mevla’nın emri de zaten bu değil mi? Her namazda imamlar cemaate ‘Saflarınızı sık ve düzgün tutunuz’ demiyor mu? Bu sesleniş Yüce Mevla’nın emri değil mi?”
KUR’AN-I KERİM’İ ANLAMAK
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Müslümanların birbirine sahip çıkması gerektiğini ifade etti. “Dedikodulardan uzaklaşmak, Müslümanlar olarak birbirimize sahip çıkmak, aldatmamak, yalandan, dolandan uzak durmak, kötü söz söylemekten sakınmak bizlerin uyması gereken davranış biçimleridir” diyen Başkan Küçükler, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yüce Allah biz insanlara diyor ki (Doğru değil, dosdoğru olunuz…) Bizler saflarımızı ne kadar sık tutmazsak o boşluklardan yaralanacaklar çok olur. Bugün Kur’an, yine aynı zindelikle bizi kendisine tabi olmaya çağırıyor. Maddi ve manevi problemlerden kurtuluşumuz, bu çağrıya kulak vererek Kur’an-ı Kerim'i iyice anlayıp hayatımıza uygulamaya bağlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere, bütün Türk Milleti’nin ve İslam aleminin Kadir Gecelerini tebrik ediyor, İslam aleminin dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.”
 
BAŞKAN BULUTLAR’DAN KADİR GECESİ MESAJI
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik beraberlik temellisin de bulundu.
Bulutlar mesajında, “Mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde, Cumartesi günü bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne ulaşacak olmanın sevinç ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz” dedi.
Birlik beraberliğe kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek günlerin öneminin büyük olduğunu dile getiren Başkan Orhan Bulutlar; “Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Kadir gecesi, Yüce Yaratan tarafından Kur-an’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Her türlü kötülüğün ve çekişmenin son bulması için fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır” diye konuştu.
Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Bu mübarek gecede, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki ülkelerdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Kadir gecesini kutlar, bu gecenin, ülkemize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

BAŞKAN CENGİZ’DEN KADİR GECESİ MESAJI…
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan’ın sonuna yaklaşırken, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kur’an ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’nin insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gece olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, Kur’an ı Kerim’in, herkese en doğru yolu gösteren ilahi bir ışık olduğunu, O’nun değerinin, içeriğinin ve anlamının her zaman güncelliğini koruduğunu kaydetti.
Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne de ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, rahmet ve mağfiretin yağmur gibi yağdığı gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin refah ve mutluluğuna vesile olmasını diliyorum. Günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği bu gecenin, insanlık için de sıkıntıların son bulmasına vesile olması en büyük arzumuzdur. Bu gecede, tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin huzuru ve sıkıntılardan kurtulması için de dua edelim. Bu duygularla, tüm hemşerilerimin kandilini kutluyor, şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 03.08.2013 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.