Başkanlardan 15 Temmuz mesajı

Erzurum’da merkez ilçe belediye başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla birer açıklama yaptılar…

admin
admin
14 Temmuz 2018 Cumartesi 12:11
Başkanlardan 15 Temmuz mesajı

 

Erzurum’da merkez ilçe belediye başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla birer açıklama yaptılar…

KORKUT: İHANET BİR DAHA HORTLAMAYACAK ŞEKİLDE ÇÖPLÜĞE ATILMIŞTIR

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 2 yıl önce yaşanan ihanet illetinin bir daha yaşanmamacasına tarihin çöplüğüne atıldığını söyledi. FETÖ kalkışmasının Türk milletini ve devletini zillete düşürmeyi hedeflediğini ifade eden Ali Korkut, "15 yaşında ki çocuğa, 79 yaşındaki teyzeye kıyanlar şeytani bir yapının tutsaklarıydı. Milletin ve devletin birliği bu zilleti yırtıp atmıştır. Türk milleti, yeniden vatanı ve devletini kurtaran güç olmuştur. Dünya demokrasi tarihi böyle bir destanı görmemiştir" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Abdullah Tayyip Olçok, Engin Tilbeç, Halil İbrahim Yıldırım ve Mahir Ayabak gibi çocuklarımızı, 250 vatan evladını katleden şeytani zihniyetin üniformalı beyin köleleri, milletin sinesine çarparak parçalanmıştır. Çok şükürler olsun Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliği, milletimizin feraseti ve cesareti, şehitlerimiz ve gazilerimiz ile tek dişi kalmış canavarın beyin kölelerini param parça etmeyi başardık. Yurdun her bir köşesinde Nene Hatun'un Aziziye tabyalarında yazdığı, Erzurumlu Kara Fatma'nın demirden yüreğini taşıyan torunları yine aynı destanı tekrar etti. Bu meşum kalkışma, acılarımıza rağmen, Batılı efendilerin içerimize yerleştirdiği kölelerin yok edilmesine, ihanet çemberlerinin kırılmasına da vesile oldu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz ile şimdi daha güçlüyüz, dünya demokrasi tarihine kazandırdığımız muhteşem direniş ile daha vakarlıyız" ifadelerini kullandı.

MİLLETİN GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE GÜÇ TANIMIYORUM

15 Temmuz Destanının millet için övünç, vakar olduğunun altını çizen Korkut, hainler için yok oluşun başlangıcı olduğuna atıf yapan Ali Korkut, "Hainler, alçaklar Türk adaleti önünde hesap veriyorlar. 40-50 yıldır milletin içine, devlerin en mahrem kılcal damarlarına sızan ihanet şebekesi, son barutunu atmış, gereken cevabı almıştır. İçimizden ihanet temizlendikçe, hainler birer birer hak ettiğini buldukça Türk Devleti daha güçlenmiş, dünyayı kıskandıran başarılara imza atmıştır. Bu ülkede artık savunma sanayi alanında çalışan mühendislerimiz öldürülemeyecektir, dünya çapında beyinlere sahip bilin insanlarımız bir uçak suikastına uğramayacaktır. Türkiye, artık millet tarafından ve Ankara'dan yönetilmektedir. Verdiğimiz şehitler ve gazilerimiz bize yarının Türkiye'sini müjdelemiştir. Zaferi ve demokrasiyi müjdelemiştir. Küresel efendiler umutsuzdur, Batı, bir yönüyle bize saygı duymaktadır. Yaşasın milletimizin 15 Temmuz zaferi, kahrolsun içerimizde barınan hainler" şeklinde konuştu.

BULUTLAR: 15 TEMMUZ GECESİ YİNE MEYDANLAR DA OLACAĞIZ

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Bulutlar mesajında; Tüm Dünya’nın yakından bildiği gibi hain FETÖ terör örgütü, bu Milletin vergileriyle maaşlarını alan hainler, kalleşçe devlet imkânlarını kullanarak, bu milletin paralarıyla alınmış olan silahlar, tanklar, uçaklar ve helikopterlerle 15 Temmuz 2016 gecesi bu millete kalleşçe hanice saldırmış ve devleti ele geçirmeye çalışmıştır.

Ancak bu necip millet, siyasi görüş gözetmeksizin, vatanını seven herkes Liderimiz Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir sözü olan ‘Milletimle birlikte meydanlarda olacağım’ sözüyle 81 ilin tamamında meydanlara inerek o gece hainlere bu memleketi dar etmişlerdir.

Bu devletin her türlü imkânları ile bu millete saldıran üniformalı hain teröristler, geçmişte olduğu gibi milletin bu darbeye sessiz kalacağını düşünmüş olmalılar ki, milletin sokaklara inmesiyle birlikte büyük bir şok yaşamışlardır. Bu aziz millet Çanakkale’ de ve Kurtuluş Savaşında bu cennet vatan’ ı hainlere bırakmadığı gibi, bu hainlere de gereken cevabı hızlı bir şekilde vermiştir. Geçmişte Çanakkale savaşının seyrini değiştiren Seyit Onbaşılar bugün yine bu cennet vatan üzerinde Ömer Hasdemir’ler, Erol Olçok’lar, Mustafa Cambaz’lar, Demet Sezen’ler ve daha niceleri olarak yaşamaya devam etmiş ve 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı durmuş bu vatanı hainlerin ellerine teslim etmemişlerdir. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ

Bulutlar, mesajın da sözlerine şöyle devam etti; “Her ne kadar bu darbe girişimi birileri tarafından unutturulmaya çalışılsa da, bizler 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliği de bu milletin destanını da gelecek nesillere taşımak için çabalayacağız. Bu nedenle 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2.yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Türkiye genelinde olduğu gibi şehrimizde de düzenlenecek olan etkinliklerde tüm yöneticilerimiz ile birlikte tam kadro olarak Erzurum meydanların da olacağız. 15 Temmuz’ un hemen ardından ortaya çıkan o güzel ruhu yeniden ortaya koyarak, ülkemizin gelişmesini, güçlenmesini, ilerlemesini istemeyen dış mihraklara karşı gücümüzü göstereceğiz. Tarihinde birçok savaş görmüş olan bu aziz millet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem içeride ki hem de dışarıda ki hainlere bu memleketi asla teslim etmeyecektir. Bu duygularla, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle.”

ORHAN: 15 TEMMUZ ÜLKEMİZ İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Mücadele Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi sonrasında gelişen olayların Türkiye için dönüm noktası haline geldiğini söyledi.

Dış mihraklar tarafından beslenen ve örgütlenen Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2016 yılında da milli iradeye pranga vurma çabasında olduğunu hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hiçbir dönemde zillete boyun eğmeyen Türk milletinin 15 Temmuz gecesinde de aynı feraseti gösterdiğine vurgu yaptı.

15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığı gecede ilk tepkiyi gösterenlerin başında gelen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki müdahalenin ilk saatlerinden itibaren Erzurum’da vatandaşlarla birlikte ön saflarda yer almış ve halk nezdinde de büyük takdir toplamıştı. İki yıl önce meydana gelen ve tüm milletin topyekûn seferber olup direniş gösterdiği bu kutlu günün önemine değinen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bir kısım alçağın milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin yönetimine kast ettiği onlarca güvenlik görevlimizin ve vatandaşımızın şehadet şerbetini içmesiyle sonuçlanan hain bir saldırı ile karşı karşıya kalındığını hatırlattı. Bu çılgın saldırının bertaraf edilmesinde halkın gösterdiği birlik ve beraberliğin, dik duruşun ve ehemmiyetin asla inkâr edilemez olduğunu belirten Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü. “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve bu çapulcularla olan mücadelesi bizlere bir kez daha yol göstermiş ve kutlu yürüyüşümüzü cesaretlendirmiştir. Hiç bir siyasi görüş ayırmadan din için, devlet için, millet için meydanları doldurup, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı sabahlara kadar bıkmadan usanmadan sallandırmanız, milli iradenin yanında olduğunuzu belli eden sloganlarınız ve en önemlisi dualarınız bu saldırıyı püskürtmüştür. Gerek partiler düzeyinde, gerek sivil toplum kuruluşlarımızdan ve gerekse siz kıymetli halkımızdan namlusunu millete çevirmiş tanklara selam durmayanlara sonsuz teşekkür ediyor, bu düzeysiz, bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri, bunları destekleyenleri ve hala sadece muhalefet etmek adına gerek milli gerek dini kimliğini bir tarafa koyarak yaşanan onca elim hadiseyi bir oyunmuş gibi anlatmak derdine düşenleri lanetliyorum. Allah'tan bu hadiseler boyunca hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm sevenlerine ve milletimize sabırlar diliyorum.”

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurum15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.