Başkan Sunar basınla buluştu

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, "Ramazanda esas olarak sınanan bizim açlığa olan tahammülümüz değil, sabrımızdır." dedi.

admin
admin
03 Mayıs 2019 Cuma 13:40
Başkan Sunar basınla buluştu

Muhammet Sunar, Ramazan öncesi Palandöken Belediyesi, ilçe müftülüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce ortaklaşa yürütülecek "Ramazan'a Merhaba" başlıklı hoşgörü ve sabra davet kampanyasının tanıtımını için belediye hizmet binasında gazetecilerle buluştu.

Sunar, burada yaptığı açıklamada, Ramazan ayına yaklaşırken yeni bir iklimin eşiğinde olunduğunu söyledi.

İslamiyetin en farklı ve güzel ibadetlerinden birinin Ramazan ayındaki oruç olduğunu anlatan Sunar, "Nasıl ki Ramazan, orucun mekanıysa Ramazanın mekanı da Erzurum'dur. Erzurum, Ramazanı farklı yaşayan şehirdir." dedi.

Sunar, bir iklimin bir şehri değiştirdiği gibi Ramazanın da Erzurum'u değiştirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ramazanda esas olarak sınanan bizim açlığa olan tahammülümüz değil, sabrımızdır. Dolayısıyla Ramazanda Erzurumlular olarak hoşgörümüzü ve sabrımızı ortaya koymak istiyoruz. Bu Ramazanda Palandökenliler olarak bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Oluşturmak istediğimiz farkındalık bu Ramazanda daha hoşgörülü ve sabırlı olmak. Ramazan boyunca hem okullarda hem de camilerde hoşgörüyle ilgili farkındalık oluşturup bunu bütün şehre yaymak istiyoruz. Amacımız bu farkındalığı bir gelenek haline getirmek ve yaşatmak."

Kampanyanın temel içeriğinin tahammül oluşturmak olduğunu aktaran Sunar, Ramazan ayında ilçede İftar Çadırı kurulacağını söyledi.

Toplantıya, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan da katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.