BAŞKAN SEKMEN’DEN TARİHE SAYGI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye ilçesindeki Ilıca Şehitliği’nde peyzaj çalışmasına başladı.

02 Ağustos 2015 Pazar 13:10
BAŞKAN SEKMEN’DEN TARİHE SAYGI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye ilçesindeki Ilıca Şehitliği’nde peyzaj çalışmasına başladı. 

Erzurum’un milli mücadelede dönüm noktası olan tarihi mekân ve anıtlarla ilgili özel bir çalışma yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla Aziziye ilçesinde aziz ecdadımızın hatırasını yaşatmak adına peyzaj ve kentsel estetik çalışması yapacak. Çalışmalar kapsamında Ilıca Şehitliği’ne 612 metre andezit bordür döşemesi, 8 bin 352 kilogram yeniden dizayn edilmiş demir parmaklık, 479 metrekare andezit plaklarla duvar kaplaması, 902 metre kare çim ekimi, 35 malus ve rudolph yüksekten dallanan süs elması ve pembe çiçekli ağaç dikimi, inci çalıları, 23 metal aksamlı elektrostatik boya oturma bankı ve dikdörtgen mezar taşları yapılacak.

“ŞANLI ECDADIMIZIN AZİZ HATIRASINI YAŞATIYORUZ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şehirdeki tarihi mekan ve anıtları iyileştirme ve peyzaj çalışmasıyla yenileyeceklerini bildirdi. Başkan Sekmen, “Erzurum; milli mücadelenin dönüm noktası ve şanlı tarihimizin önemli bir köşe taşıdır. Ülkemizin en önemli tarih şehri Erzurum’da bizler de şanlı ecdadımızın aziz hatırasını yaşatmak için tarihi mekân, anıt ve ecdat miraslarını yeniden restore ediyoruz. Aziziye ilçemizde bulunan Ilıca Şehitliği ya da diğer adıyla Ilıca Şehitlik Parkı’nda peyzaj çalışmasına başladık. Bu önemli mekânı tarihimize yakışır bir şekilde güzelleştireceğiz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2015 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.