BAŞKAN SEKMEN’DEN, KARATE’NİN OXFORDU’NA ÖVGÜ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Türkiye’de Karate’nin Oxfordu” olarak tanımlanan Erzurum Çelebispor Kulübü’nü ziyaret etti.

16 Eylül 2015 Çarşamba 08:41
BAŞKAN SEKMEN’DEN, KARATE’NİN OXFORDU’NA ÖVGÜ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Türkiye’de Karate’nin Oxfordu” olarak tanımlanan Erzurum Çelebispor Kulübü’nü ziyaret etti. Karate Bölge Temsilcisi ve aynı zamanda spor kulübünün sahibi olan Ahmet Çelebi’nin de bulunduğu ziyarette Başkan Sekmen, milli sporcularla sohbet etti. Sekmen, Karate sporuna sunduğu yüksek destekten ötürü Çelebi’ye teşekkür ederek, “Hocamızı tebrik ediyorum. Böyle bir tesis açmış ve bu tesiste büyük sporcular yetişiyor. Şehrimizde gençlerin aktiviteler yapacağı, enerjilerini tüketecekleri yerlere ihtiyaç var. Sporcu ahlaklı, maneviyatlı, yaratanını bilen ve ona kulluk vazifesini yapan insan olarak yetiştirilmeli. Çocuklarımız bir yandan spor yaparken bir yandan da eğitimlerini asla aksatmamalılar” dedi. 

AVRUPA, OLİMPİYAT VE DÜNYA ŞAMPİYONLARINA BÜYÜK ÖDÜL

Sekmen, Avrupa, Olimpiyat ve Dünya şampiyonlarına Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak büyük ödüllerin verileceğini kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyükşehir Belediye Meclisi olarak büyük ödüller koyduk. Bir Dünya şampiyonu, Bir Olimpiyat şampiyonu, bir Avrupa şampiyonu olan gençlerimize büyük ödüllerimiz olacak. Bunlar küçümsenmeyecek ödüller. Marifet iltifata tabidir. Biz Erzurum’da ciddi destek veriyoruz. ‘Ben Dünya birincisi oldum, ikincisi oldum, üçüncüsü oldum’ diyen varsa gelsin yanıma. Dünya 3’üncüsü olan güreşçilerimize 55’er altın verdik. Yanımıza aldık, maaşlı olarak çalışıyorlar. Her spor branşına destek veriyoruz. Vatanını seven sporcular yetiştireceğiz. Yetiştirenlere de destek olacağız. Bu şehirde sporda, kültürde, sanatta önde olacağız. Belediye hizmetlerinde öncü olacağız. Artık şehrimizin makûs talihini yeneceğiz. Erzurum’un adını yücelteceğiz.”

BAŞKAN, KARATE SPORUNUN DA GELİŞİMİNE KATKI SAĞLADI

Türk futboluna 30’un üzerinde futbolcu kazandıran Başkan Sekmen, şampiyon karatecilere spor hatıralarını anlattı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş yıllarda ben de spor ve kulüp başkanlığı yaptım. Türkiye’ye karateyi ilk biz getirdik. Yılmaz Hoca vardı, sonra Selim Akdeniz vardı. Selim Hoca da bizim ekiptendi. Yılmaz Hoca Kung Fucu, Selim Hoca da karateciydi. Yıllarca beraber bu sporlara ön ayak olduk, destek verdik ve gençlerimizin spor yapmasına katkı sağladık. Futbol, güreş, karate, boks, kung fu… İnşallah Çelebispor Kulübü başta olmak üzere şehrimizdeki diğer kulüplerde olan karatecilerden büyük başarılar bekliyorum.”

SEKMEN’DEN SPORCULARA ALTIN ÖĞÜTLER

Başkan Sekmen, ziyarette sporculara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Sekmen, yeni yıldızlara şöyle seslendi: “Sizlerden büyük derece bekliyoruz. Ama eğitiminizi aksatmayınız. Vatana, millete bağlılığınızı asla aksatmayın. İyi sporcu demek ahlaklı olan, iyi sporcu demek Allah’ına bağlı olan, ona karşı kulluk vazifesini yapan, iyi sporcu demek ülkesini seven, milletini seven gençler demektir. Erzurum, inşallah birçok alanda öne çıkacak. Bunlardan biri de spor. Erzurum bir spor şehri olacak, spor deyince ilk olarak Erzurum akla gelecek.” Bu arada Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, Çelebispor Karate Takımı’nın elde ettiği şampiyonluk kupasını ziyaret anısına Başkan Sekmen’e hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 16.09.2015 08:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.