BAŞKAN SEKMEN’DEN EN GÜZEL VEFA ÖRNEĞİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla kentin kültür ve sanat hayatının önemli simaları olan Ahmet Hulusi Seven, Sebahattin Bulut, Hafız Faruk Kaleli ve Behçet Mahir’in (Hekatçı Behçet Emi) isimleri Sanat Merkezi’nde yaşatılacak.

admin
admin
06 Mart 2017 Pazartesi 23:43
BAŞKAN SEKMEN’DEN EN GÜZEL VEFA ÖRNEĞİ

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende mümtaz şahsiyetlerin isimlerini taşıyan atölye ve deneme sahneleri gezildi, Başkan Sekmen Ahmet Hulusi Seven, Sebahattin Bulut, Hafız Faruk Kaleli ve Behçet Mahir’in aileleriyle bir araya geldi. Başkan Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şöyle dedi: “Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan Sanat Merkezi’nin ismi, Erzurum halk kültürünün önemli ismi, aynı zamanda ticaret hayatının da öncülerinden, ilerleyen yaşı ile şehir hafızasında derin izler bırakmış Ahmet Hulusi Seven ve Halk Oyunları Derneği vesilesiyle kentin kültür hayatına damgasını vurmuş rahmetli Sebahattin Bulut’un ismiyle yaşayacak. Sanat Atölyesi olarak kullanılan salona, sözlü kültür geleneğinin yüzyılımızdaki temsilcilerinden ve Erzurum’un, ülkemizin kültür hafızasına kazandırdığı en önemli isimlerden biri olan Behçet Mahir, halk dili ile Hekatçı Behçet Emi’nin adı verildi. Müzik Atölyesi salonunun ismi ise Erzurum türkülerinin derleyicisi ve kaynak kişisi olarak bilinen Hafız Faruk Kaleli olarak düzenlendi. Erzurumlu Emrah’ın ‘Sağ iken bir şahsın kadri bilinmez’ dizesinde dile getirmiş olduğu bir acıyı tersine çevirmek amacıyla, halen hayatta olan ulu çınar Ahmet Hulusi Seven’in ismini bu şekilde ölümsüzleştirmiş olacağız.”

“BULUT VE BEHÇET EMİ ŞEHRİN TİYATRO HAYATINA YÖN VEREN ŞAHSİYETLERDİ”

Başkan Mehmet Sekmen, usta tiyatrocu Sebahattin Bulut ve Behçet Emi’nin Erzurum’un tiyatro hayatına yön veren mümtaz şahsiyet olduklarını dile getirdi. Sekmen, “Sebahattin Bulut, Doğu ve Batı sentezini oyunlarına yansıtarak Necip Fazıl ve Moliere’nin unutulmaz yapıtlarını sahneleyen usta bir oyuncu ve tiyatro yazarıydı. Sözlü edebiyat alanında üniversitelerimizde ve ders kitaplarımızda yerini almış Behçet Emi’nin ve Erzurum’da halk müziğinin gelişmesine sebep olmuş Hafız Faruk Kaleli’nin isimleri de nihayet hak ettikleri kıymeti gördü. Bu vefayı, kültür sanat hayatımızda mümtaz yeri olan diğer büyüklerimize de göstereceğiz. Kendileri sayesinde kıymetli nesillerin yetiştiği bu değerlerimizin isimlerini çeşitli mekânlara vereceğiz.” AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, Başkan Mehmet Sekmen’e şehrin kültür ve sanat hayatına karşı gösterdiği vefadan ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından hediye takdimi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.