BAŞKAN SEKMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (ESMEK) görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 08:40
BAŞKAN SEKMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (ESMEK) görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. 

Başkan Sekmen, Tarihi Müceldili Konağı’nda ESMEK’te görevli 207 öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mevlüt Vural, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı ile diğer yetkililerin katıldığı programda Başkan Sekmen, öğretmenlere üzerlerinde isimleri yazılı olan kart şeklinde tasarlanmış flash bellek ve indirim kartı hediye etti. Sekmen, burada yaptığı konuşmada, eğitim neferlerine teşekkür etti. Sekmen, şöyle dedi: “Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Öğretmenlerimiz mutlaka kendilerini geliştirmeli, değişim ve dönüşüm içerisinde olmalıdır. Mutlaka bu değişim ve dönüşümü öğrencilerine yansıtmalıdırlar. Başarının sırrı yaptığımız işi sevmekten geçer. Bunun için Belediye Başkanı olarak, bu şehirde eğitim ve öğretimin farklı bir şekilde yapılmasını arzu ediyorum. Çünkü eğitim her şeyin temelidir. Eğer bir toplum iyi yetiştirilişe geleceğe iyi hazırlanırsa o toplumun bekası güzel olur. Bunun için şehrimizde binin üzerinde okulumuza katkı sağladık. Bir kısmı da devam ediyor, bir kısmına da ulaşacağız. İstiyoruz ki okullarımızın fiziki şartları düzgün olsun, şartları düzgün olan okullarda yavrularımız geleceğe güvenle hazırlansın.”

İDEAL BİR NESLİN ÖNEMİ

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında ideal bir neslin önemine vurgu yaptı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İdeal bir nesil için çalışıyoruz. Hepimizin hedefi olmalı. Erzurum’u daha yukarılara layık olduğu düzeye çıkartmamız lazım. Şartlarımızı iyileştirecek olan yine bizleriz. Bundan 15 yıl evvel ‘Maaşlar ödenebilecek mi?’ denildiği günler vardı. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti öyle günler, dönemler yaşadı. Ama bir delikanlı çıktı Türkiye’yi farklı bir yere getirdi. Şimdi bütçemizde gelirimiz giderimizi karşılıyor, yatırımları yapılıyor, maaşlarımızı da alıyoruz. Daha iyiyi istiyorsak öğretmen arkadaşlarımıza büyük iş düşüyor. İcat yapacak gençler yetiştirmeliyiz. Tüm öğretmenlerimiz branşlarında bir farkındalık oluşturmalıdır. Ben öğretmenlerimizden Erzurum’da farkındalık oluşturmalarını arzu ediyorum. Erzurum’un güzelleştirilmesinde hepimizin katkısı olmalı.”

“ESMEK, EKONOMİYE KATKI SUNUYOR”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, ESMEK’in Erzurum ekonomisine katkı sunan önemli bir eğitim merkezi olduğunu ifade etti. ESMEK ile sektörlere ara eleman yetiştirildiğini belirten Genel Sekreter Kiremitci, şöyle konuştu: “Bundan 20 ay kadar önce göreve başladığımızda bizim sadece 3 tane meslek edindirme merkezimiz vardı. Şuanda 5 tanesi il merkezinde, 4 tanesi de ilçelerimizde olmak üzere 9 tane meslek edindirme merkezimiz faaliyettedir. Önümüzdeki günlerde 2 ilçemizde daha meslek edindirme merkezlerini faaliyete geçireceğiz. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 11 kursumuz faaliyet veriyor olacak. Bunların sayılarını artıracağız. Biliyoruz ki en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Bugün 3 bin 200 civarında bu merkezlere devam eden öğrencimiz var. İnşallah bunu 10 binlere taşıdığımızda Erzurum’un her ücra köşesinde insanlarımızın meslek edinme noktasında dualarını alacağız. Biz bu merkezlerde istihdama yönelik kurslar açarken, aynı zamanda bu kurslardan mezun olan kardeşlerimizi de işe yerleştirme noktasında gayret sarf ediyoruz, iş dünyasıyla görüşmeler yapıyoruz. Öğretmenlerimiz bizim baş tacımızdır. Hazreti Ali, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diye buyurmuştur. Gerçekten ülkemizin, insanlarımızın aydınlanmasında, gelişmesinde siz öğretmenlerimizin emeği çok fazladır.”

ARSLAN’DAN BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e kentte eğitim hayatına sunduğu katkıdan ötürü teşekkür etti. Arslan, “Geldiği günden bu yana eğitimin her maliyetine, her türlü ihtiyacına koşturan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Beyefendi, bizim için böylesine önemli olan bir günde bizleri siz değerli öğretmenlerimizle buluşturdu, ben kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Biz eğitimi örgün ve yaygın olarak görüyoruz. Örgün eğitim Erzurum’da 175 bin öğrenci ve 10 bin kişilik bir dev kadroyla devam ediyor. Yaygın eğitimde ise Avrupa Birliği’nin ortalamasının üzerinde bir yaygın eğitim çalışması yürütmekteyiz. Bunun için stratejik planlamalar yapıldı, hedefler konuldu. Erzurum; bu konuda siz öğretmenlerimizin ve değerli Başkanımızın katkılarıyla önemli yerlere gelmeye başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyemizin eğitim ve öğretime yönelik çalışmaları çok anlamlı ve çok faydalıdır. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 25.11.2015 08:41
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMehmet Skmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.