BAŞKAN SEKMEN İL MERKEZİNDEKİ MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum yöneticileriyle birlikte, il merkezindeki mahallelerin muhtarları ile toplantı yaptı.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 07:29
BAŞKAN SEKMEN İL MERKEZİNDEKİ MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum yöneticileriyle birlikte, il merkezindeki mahallelerin muhtarları ile toplantı yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıda mahallelerin sorunlarının çözümü noktasında muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Sekmen, il merkezindeki mahallelere yapacağı yatırım ve hizmetler hakkında da muhtarlara bilgi verdi. 

Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde görev yapan 16 muhtar, mahallelerindeki sorunları ve taleplerini ayrıntılı olarak Başkan Sekmen'e aktardı. Muhtarların taleplerini not alan Başkan Sekmen, ilgili kurum yöneticileriyle talepleri değerlendirerek, acil olanların hemen, diğerlerinin de plan ve program dahilinde hızlı, sağlam ve kalıcı bir şekilde yapılması talimatı verdi. Muhtarların diğer kamu kurumlarıyla ilgili sorun ve taleplerini de, ilgili kurum yöneticilerini telefonla arayarak iletip çözülmesini isteyen Başkan Sekmen, "Biz sorunları çözmek için geldik. Siz muhtarlarımızla yılda 2 defa toplantı yapacağız. Hangi mahallemiz ne talep ediyorsa yardımcı olacağız, eksiklikleriniz ne varsa tamamlayacağız. Şehrimizi yeni baştan ele aldık. Her mahallemize okul, cami, park alanları belirledik." diyerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelere yapılmakta olan ve yapılacak hizmetlere ilişkin muhtarlara bilgi verdi.

Muhtarların taleplerini ağırlıklı olarak yol, kaldırım, park, durak oluştururken, muhtarlık binası yapılmasını da istediler. Büyükşehir Belediyesi tarafından il merkezinde yapılan 'Bilgi Evleri'nde muhtarlık bölümünün de olduğunu açıklayan Başkan Sekmen, muhtarların ferah ve rahat bir ortamda hizmet vermesi için çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Sekmen, ilgili kurum yöneticilerine, muhtarların yol ve kaldırım bakım taleplerinin ivedilikle değerlendirilmesi, ayrıca 50 adet otobüs durağı konulması, su akmayan çeşme kalmaması, şehir merkezinde yoğunlukta olan yerlere yeni çöp konteyneri konularak günde 2-3 defa çöplerin alınması, park alanlarının oluşturulması, okul ve cami yerleri imarlarının acilen çözülmesi ve planlarının yapılması, dericilerin tek yere toplanması, yerleşim yeri içerisinde olan sürücü kurslarının kaldırılarak, yeni yer bulunması talimatı verdi.

Muhtarlar ise, taleplerinin dinlenmesi için ilk kez böyle bir toplantı yapıldığını, bu nedenle de Başkan Sekmen'e müteşekkir olduklarını belirterek, muhtarlara gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 06.05.2015 07:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.