BAŞKAN SEKMEN: BU MAKAM HALKIMIN MAKAMIDIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen EDEBDER üyelerini makam koltuğuna oturtarak, "Bu makam halkımın makamıdır" dedi.

15 Nisan 2014 Salı 09:26
BAŞKAN SEKMEN: BU MAKAM HALKIMIN MAKAMIDIR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 7'den 70'e kendisini ziyarete gelenlerin taleplerini anında karşılayan Başkan Sekmen, bugün de bürokratlar, sivil kitle örgütlerinin yetkilileri ve vatandaşları Başkanlık makamında ağırladı. Sekmen'i ziyarete gelenler arasında yer alan Erzurum Düşünce ve Eğitim Birliği Derneği (EDEBDER) Başkanı Murat Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Faruk Hışır, Mehmet Emin Gümüş, Mustafa Kotan ve Kadir Şanlı, Başkan ile kentteki gençlik politikasını tartıştı. EDEBDER Başkanı Güler, ziyarette yaptığı konuşmada, kentte sürdürülebilir bir gençlik politikası oluşturulması gerektiğini belirtti. Güler, şöyle dedi:

"Başkan Sekmen seçim kampanyasında, 'Sürekli gençlik, her zaman gençlik' diyordu. Bu slogan bizleri bir hayli etkiledi. İlk kez gençliğe önem veren bir Şehr'ül Emin'le karşılaştık. Başkanımızın gençlikle ilgili projeleri bizleri heyecanlandırıyor. Umuyoruz ki kentin karar mekanizmalarında ve şehrin bekasını ilgilendiren konularda sivil inisiyatifin, özellikle gençlerin görüşü dikkate alınır."

"BÜTÜN İNSANLIĞA MODEL TEŞKİL EDECEK BİR GENÇLİK..."

Başkan Sekmen de, Erzurum'da gençlikle ilgili meselelerde ortak akıl ve kolektif ruhla, genç ve dinamik bir stratejiyi esas alacağını kaydetti. Gençlikle ilgili düşüncelerini aktarırken Türk edebiyatının efsanesi Necip Fazıl Kısakürek'in "Gençliğe Hitabe" şiirini dile getiren Başkan Sekmen, sözlerine şöyle devam etti:

"Tıpkı Üstad Necip Fazıl'ın ifade ettiği gibi ben de 'Bütün insanlığa model teşkil edecek bir gençlik' hayal ediyorum. Milli ve manevi meselelerde fikir beyan eden, toplumsal ruha önder olabilecek Mehmet Akif'in düşlerini süsleyen bir gençlik... Üstadın dizeleriyle anlattığı gibi 'Tek cümleyle, Allah'ın, kâinatı yüzü suyu hürmetine yarattığı, Sevgilisinin fezayı bütün yıldızlarıyla manto gibi saran, mukaddes eteğine tutunacak ve O'ndan başka hiçbir tutamak, dayanak, sığınak tanımayacak ve O'nun düşmanlarını ancak kubur farelerine lâyık bir muameleye tâbi tutacak bir gençlik... Büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifirî karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin; ve gerçek kahramanlık mâdeniyle sahtesini ayırt etmekte kuyumcu ustası bir gençlik... Kısacası memleketimizin kader ve geleceğini belirleyen konularda fikrini güzel bir şekilde ifade eden bir gençlik..."

"MAKAM VE MEVKİ İÇİN DEĞİL HALK İÇİN HİZMET"

Başkan Sekmen, gençlerin makam ve mevkiiyle alakalı düşüncelerini sorması üzerine EDEBDER üyelerini başkanlık koltuğuna oturtarak, "Makam ve mevki için değil halk için hizmet" dedi. Bu prensibi siyaset şiarı edindiğini hatırlatan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu makam halkımın makamıdır. Bizler temsil ettiğimiz insanların hak ve hukukunu savunmakla, onların dertleriyle hem hal olmakla görevliyiz. Ben halkımın hizmet memuruyum. AK Parti'nin yerel hizmetlerde temel doktrinleri arasında bu düşünce yatar. Bizler Erzurum'un hizmetkarıyız. Başkanlık makamımız şehrimin makamıdır. Kapımız sürekli açıktır. Temsil ettiğimiz kurumdaki bütün çalışanlarımız vatandaşlarımızın emrine amadedir."

Editör

Son Güncelleme: 15.04.2014 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.