BAŞKAN SEKMEN: ANNE MİLLETİN TEMELİDİR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türk milletinin anneyi daima baş tacı olarak gördüğünü, Yaratıcı'nın da Cennet'i annelerin ayakları altına serdiğini hatırlatarak, "Anneler, aynı zamanda milletimizin temelidir; tüm milletler annelerden vücut bulmuştur. Şunun farkında olmalıyız: Temelini kaybeden milletini kaybeder" dedi.

11 Mayıs 2014 Pazar 12:46
BAŞKAN SEKMEN: ANNE MİLLETİN TEMELİDİR
11 Mayıs tarihinin ülkemizde Anneler Günü olarak kutlandığını anlatan Sekmen, fedakârlık ve karşılıksız sevginin sembolü olan annelerin yüreklerinin yılın üç yüz altmış beş günü evlatları için attığını, evlatların da anne ve babaları için daima farkındalık halinde bulunmaları ve onlarla ilgilenmeleri gerektiğini söyledi. İslam dininin anne ve babaya çok büyük bir değer verdiğini anlatan Sekmen, "Allah, bize, anne babaya karşı daima hoşgörülü, anlayışlı, şefkatli ve saygılı bir tavır içerisinde olmamız gerektiğini öğretmiştir. Annenin çocuğu dünyaya getirebilmek ve büyütebilmek için çektiği zorlukları bize hatırlatan Yaratıcı, anne ve babaya 'öf' denilmesini bile istememektedir" şeklinde konuştu.

SEKMEN'DEN YETİŞKİN BİREYLERE ÖĞÜT

"Gerçekten hiç birimiz anne ve babamızın bize göstermiş olduğu özveriyi unutmamalıyız" diyen Sekmen, yaşlı anne ve babaların durumuna da dikkat çekti ve şöyle devam etti: "Özellikle anakentlerde yaşayan aileler çeşitli nedenlerle anne ve babalarına bakamadıklarından onları huzurevlerine yerleştirmek yoluna gidiyorlar. Huzurevlerini çoğaltmayalım. İmkânlarımızı zorlayıp anne ve babalarımızla birlikte yaşamaya gayret gösterelim. Bir evde yaşlı kimselerin olması o evin aslında neşesi, huzuru ve bereketidir. Bunun farkında olalım."

AİLE OLMANIN ÖNEMİ

Başkan Sekmen, Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizde sayıları ger geçen yıl biraz daha artan boşanmalara da dikkat çekti. "2013'te yüz binin üzerinde genç çift evliliklerini sona erdirdi" hatırlatmasını yapan Sekmen, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu durum; milletin geleceğini tehdit eden, psikolojik ve sosyolojik derinliği olan, ahlaki değerlerimizi de tahrip edici bir gelişmedir. Aileyi kaybeden bir millet değerlerini koruyamaz, gelecek nesillere aktaramaz ve gittikçe bir insan yığına dönüşür. Bu durum modern ve gelişmiş birçok Batı ülkesinin en ciddi sorunudur. Gelişmekte olan Türkiye'de de maalesef aile müessesesi ciddi bir tehdit altındadır. Kadının anne sıfatı alması aile ile mümkün olmaktadır. Aileyi ve anneyi koruyabilmek için tüm toplum kesimlerine ciddi görevler düşmektedir. Bu vesileyle, tüm annelerimizin ellerinden öpüyor her birine sıhhat, sağlık ve huzur diliyorum."

Editör

Son Güncelleme: 11.05.2014 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.