BAŞKAN ORHAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

admin
admin
28 Ekim 2016 Cuma 23:15
BAŞKAN ORHAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir ferdinin Cumhuriyet Bayramı'nı büyük coşku, gurur ve heyecanla kutladığını kaydeden Başkan Orhan, 93 yıl önce büyük özveri ve fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmanın herkesin en önemli sorumluluğu olduğunu kaydetti.
"Milli birliğimizin, kardeşliğimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı Cumhuriyettir" diyen Başkan Orhan, mesajında şunları kaydetti: "Yoksulluk içindeki bir milletin, ümitsizlik iklimine karşılık olarak ortaya çıkan cumhuriyetimizi, korumak, yüceltmek ve gelecek nesillere aktarmak en önemli görevimizdir. İman gücüyle ve milletimizin azmiyle gerçekleştirilen kurtuluş mücadelesinin eseri olan cumhuriyetimiz gücünü milletimizin ortak iradesinden almaktadır. Tarihi boyunca nice badireler, zorluklar ve sıkıntılar yaşayan ülkemiz, ne yazık ki, şimdi de iç ve dış mihraklar tarafından desteklenen hain örgütlerin alçak girişimleriyle karşı karşıya kalmıştır. Şanlı tarihinin her bir sayfası zafer destanlarıyla dolu olan milletimiz, terör belasına olduğu gibi 15 Temmuz’da da bir grup hainin alçak girişimine karşı da birlik ve beraberlik içerisinde gerekli cevabı vermiştir. Ümit ediyorum ki, Türkiye'yi çok daha müreffeh ve çok daha aydınlık günler beklemektedir. Cumhuriyetin kuruluşunda Erzurum'un da önemli bir yere sahiptir. Milli sınırlar içinde vatanın bir bütün olduğu ve asla parçalanamayacağı nidalarının tüm dünyaya haykırıldığı Erzurum Kongresi'nde milli mücadele meşalesi tutuşturulmuş ve Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu nedenle Erzurum, Cumhuriyeti kuran şehir olarak anılmakta ve tarihe ismini altın harflerle yazdırmaktadır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunmasında ve demokrasi mücadelesinde canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.