BAŞKAN CENGİZ’DEN MİLLETVEKİLLERİNE VE TOKİ’YE TEŞEKKÜR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kentsel dönüşümde atılan dev adımlar ve ilçede yapılan çevre düzenlemeleri ile marka ilçe hedefine koşar adım yürüdüklerini söyledi.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 13:49
BAŞKAN CENGİZ’DEN MİLLETVEKİLLERİNE VE TOKİ’YE TEŞEKKÜR
Mayıs ayı belediye meclis toplantısından konuşan Başkan Cengiz, ilçenin çehresinin adım adım değiştiğini ve kentsel dönüşümde büyük mesafe kat ettiklerini belirtti. Aziziye’nin Erzurum’un kentsel dönüşümde örnek ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, TOKİ’den aslanlar payını alan ilçenin dört yılda ciddi bir dönüşüm yaşadığını vurguladı. Son 11 yılda Erzurum’a kentsel dönüşüm için TOKİ’den 70 milyon lira ödenek geldiğini ve bunun 50 milyon lirasını Aziziye Belediyesi’nin kullandığını hatırlatan Başkan Cengiz, “Bu rakamsal veriler Aziziye’nin kentsel dönüşümde elde ettiği başarının göstergesidir. Dört yılda 530 bin metrekare alanda kamulaştırma yapmak kolay iş değildir. Ekibimizle birlikte ortaya koyduğumuz samimi çalışmalar, istişareler ve halkımızla kurduğumuz gönül köprüsü sayesinde adeta yeni bir ilçe inşa ediyoruz. Hemşehrilerimize hak ettikleri hizmeti sunmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz.” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE VE TOKİ’YE TEŞEKKÜR

Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, yapılan çalışmalarda AK Parti Erzurum Milletvekillerinden de büyük destek gördüklerine vurgu yapan Başkan Cengiz, “Bir projeyle Ankara’ya gittiğimizde tüm milletvekillerimiz kapılarını ardına kadar bizlere açıyor. Bugün bizim ilçemize yaptığımız her güzel hizmetin altında milletvekillerimizin de imzası vardır. Hemşehrilerimiz adına Eski Sağlık Bakanımız ve Erzurum Milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Muhyettin Aksak’a, Fazilet Dağcı Çığlık’a, Dr. Cengiz Yavilioğluile Adnan Yılmaz’a, partimizin il ve ilçe teşkilatlarına özellikle teşekkür ediyorum. İlçemize yaptığımız yatırımlarda büyük emekleri var. Ayrıca TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve çalışanlarına da ayrıca teşekkürü borç biliyorum. İlçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarında değerli milletvekillerimizin ve TOKİ’nin büyük destekleri oldu. Hemşehrilerimiz adına teşekkür etmeyi de görev kabul ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

4 YILDA 530 BİN METREKARE ALAN KAMULAŞTIRILDI

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Cengiz, “Gezköy’de 300 dönüm alanın kamulaştırılması tamamlandı ve tapu tescil davaları yüzde 95 sonuçlandı. Bu yıl inşallah Gezköy’de bir planlama söz konusu olacak. Yine Ilıca Eski Mahalli birinci etapta 320 konut hak sahiplerine teslim edildi ve ikinci etapta da yıkım çalışmaları sürüyor. Ilıca’nın girişinde sağ tarafta bulunan Yeşil Mahalle’de ise hak sahipleriyle kısa bir süre önce görüşmelere başlamamıza rağmen 5 Milyon liralık tapu devri aldık. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Hemşehrilerimizin desteğiyle ilçemizin çehresi değişiyor.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 06.05.2013 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.