BAŞKAN CENGİZ’DEN KURTULUŞ MESAJI…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün de 90. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “12 Mart, milli şahlanışın ifadesidir.” dedi.

12 Mart 2011 Cumartesi 12:01
BAŞKAN CENGİZ’DEN KURTULUŞ MESAJI…
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “12 Mart, tarihe altın harflerle yazılmış, eşsiz bir destanın adıdır.” dedi.
Başkan Cengiz, işgal altındaki topraklarımızda insanlık dışı vahşet ve katliamların sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını siper eden bir milletin şahlanışını ifade eden 12 Mart’ın, zaferle taçlandırılmış bir destan olduğu gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin de dönüm noktalarından olduğunu belirtti.
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Fatih Cengiz, şunları kaydetti: “12 Mart, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı, milli diriliş ve şahlanışı ifade eder. İnsanlık dışı her türlü katliam ve işkencelere karşı birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesi veren Erzurum, insanlığın örnek alacağı bir zafer gerçekleştirmiştir. Rus işgalinin ardından Ermeni çetecileri tarafından akıl almaz işkence ve katliamlara maruz kalan Erzurumlu, birlik ve beraberliğini, vatan sevgisi ile pekiştirip, aziz vatanı kanları uğruna korumuş ve kurtuluş meşalesini Erzurum’dan ateşlemişlerdir. Böyle bir ecdada sahip olduğumuz için gururluyuz, mutluyuz. Bunun için başımız her zaman dik, aziz şehitlerimizin kanlarıyla şekillenmiş bayrağımız her zaman göklerdedir. Bugün bizlerin birinci vazifesi, canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızın emaneti olan bu vatanı, şehrimizi ve ilçemizi daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara taşımaktır. Anadolu’nun bayrak ili olan Erzurum, kahramanlık destanlarıyla da tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bu milletle neler yapılmaz ki…’ tarifiyle İstiklal Mücadelesini başlattığı diyar olan Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de atıldığı şehir olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini Erzurum’da başlatması, bu şehrin tarihteki önemine işaret eder. Bağrında Nene Hatun, Kara Fatma gibi kadın kahramanlar çıkaran bu şehir, Aziziye Destanı ile yedi düvele meydan okumuş ve bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakları vatan yapmışlardır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyorum.”
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN YILDÖNÜMÜ
Başkan Cengiz, 12 Mart’ın aynı zamanda İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün de 90. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “İstiklal mücadelemizi muhteşem dizeleriyle ebedileştiren Milli Şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal kahramanlarımızı, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.