BAŞKAN CENGİZ İLE İCRAATIN İÇİNDEN…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Günü kurtarmak için değil, ilçemizin yarınlarını planlayarak hizmet üretiyoruz.” dedi.

11 Temmuz 2011 Pazartesi 13:33
BAŞKAN CENGİZ İLE İCRAATIN İÇİNDEN…
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Başkan Cengiz, yaptığı çalışmalar ve hedeflediği projeler hakkında bilgi verdi.
TRT Erzurum Müdürü Salih Lütfü Şengül, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, çok sayıda gazeteci-yazarın katıldığı yemekte, Aziziye Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul Pendik Belediyesi Başkan Danışmanı Yusuf Şahin de hazır bulundu.
Kentsel dönüşümden, rutin belediyecilik hizmetlerine ve sosyal belediyeciliğe varıncaya kadar tüm konularda açıklamalarda bulunan Başkan Cengiz, göreve belediyenin mali durumunu düzelterek başladıklarını, 2009 yılında yüzde 35 olan gelirin gideri karşılama oranını yüzde 97’lere çıkardıklarını ifade etti.
Hem hizmet üretip, hem de yeni yatırımlar için kolları sıvadıklarını vurgulayan Başkan Fatih Cengiz, belediye bütçesinden tek kuruş para harcamadan, kurumlar arası koordinasyonla ilçeye 500 kişilik kapalı spor salonu kazandırdıklarını kaydetti.

İLÇE BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇAĞ ATLIYOR
Rutin belediyecilikte ilçeye çağ atlatmak, belediyenin asli görevlerinden olan bu sorumluluğu yerine getirmek için çalıştıklarına işaret eden Başkan Fatih Cengiz, “Geçtiğimiz yıl ilçemizde 60 bin metrekare kilitli taş ve büyükşehir belediyemizle birlikte 30 bin ton asfalt çalışması yaptık. Bu yıl da 20 bin metrekare kilitli taş ve 200 bin ton asfalt çalışması yapacağız. Kilitli taş çalışmamız Yeşil Mahalle’de tamamlandı ve Yeni Mahalle’de devam ediyor. Dadaşkent’te ise 17 çeşme kurulacağı için kazı çalışmaları var. 200 bin ton asfalt için ihalemizi yaptık, sözleşmeleri tamamladık. Yapacağımız bu asfalt çalışması ilçemizde üst yapı anlamında önemli sorunları gidermiş olacak.” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MARKA İLÇE
İlçedeki kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Fatih Cengiz, Gezköy ve Ilıca’da birlikte yürütülen kentsel dönüşümde ciddi mesafe alındığının altını çizdi. Gezköy’deki kamulaştırmanın yüzde 80’i geçtiğini ve Ilıca Eski Mahalle’de 320 konutun yükseldiğine işaret eden Başkan Cengiz, “Eski Mahalle’deki konutlar hızla yükseliyor ve güz mevsimine kadar bitirilmesi hedefleniyor. Bu konutların bitmesi Ilıca’daki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlanmasını sağlayacaktır. Ilıca’da kentsel dönüşüm faaliyetlerini konut sıkıntısı yüzünden etap etap yapmak zorundayız. Birinci etapta 320 konut devam ederken, biz ikinci etap için istişare toplantılarına başladık. İnşallah halkımızın da desteğiyle ilçemizin çehresini değiştirecek atılımlar yapıyoruz. Gerek Ilıca ve gerekse Gezköy için Bakanlar Kurulu’ndan acılı kamulaştırma kararı çıktı. TOKİ ile protokollerimizi yaptık. İnşallah bu sezon sonuna kadar da Gezköy’de kamulaştırmayı tamamlayıp, TOKİ’ye yer teslimi yapacağız.” diye konuştu.

HAYVANCILIK İLÇE DIŞINA TAŞINACAK
Ilıca ve Gezköy’de hayvancılık faaliyetlerinin devam ettiğini de hatırlatan Başkan Fatih Cengiz, Kentsel dönüşümle birlikte hayvancılık faaliyetlerinin ilçe dışında sürdürülmesi noktasında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ilıca’da bin 500 civarında büyükbaş hayvanın bulunduğunu ve bunun da ilçe için önemli bir rakam olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, ilçe dışında bir hayvancılık bölgesi belirlediklerini ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların bu bölgeye yönlendirileceğini vurguladı.

SORUNLAR BİRER BİRE ÇÖZÜLÜYOR
İlçenin tarihine damga vurmuş sorunları çözüme kavuşturduklarını ve halkın ortak kullanım alanlarının çevre düzenlemesi ile temizliğine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Cengiz, “Dadaşkent kurulduğu günden beri her yağmur yağdığında su baskınlarına maruz kalan Ahmet Yesevi Mahallesi’nin yağmursuyu drenaj kanallarını geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu yıl da aynı mahalleden Dadaşkent’in merkezine doğru sorun olan bölgelerin altyapısı yapıyoruz. Yine ilçemizde insanların rahatlıkla abdest alacağı temiz bir tek tuvalet dahi yoktu. Ilıca’daki 4 tuvaleti geçtiğimiz yıl, Dadaşkent’te de yine dört tuvaleti bu yıl kapsamlı bir tadilattan geçirdik. Buralarda her türlü ayrıntıyı düşünerek, bayan tuvaleti ve engelli kabinleri yaparken, yoğunluğun yaşandığı cami tuvaletlerine vatandaşımızın abdestini rahat alabilmesi için sıcak su koyduk. Bu çalışmalar hizmette samimiyetin en güzel örneklerindendir.” ifadelerini kullandı.

HİZMETTE ADALET VE EŞİTLİK
Dadaşkent ve Ilıca gibi birbirinden kopuk iki bölgenin belediye başkanlığını yapmasına rağmen hizmette adalet ve eşitliğe dikkat ettiklerine vurgu yapan Başkan Cengiz, “İlçemizin her köşesine her metrekaresine eşit hizmet götürmenin mücadelesini veriyoruz. Öyle ki Ilıca ve Dadaşkent dışında 20 tane de mahalle statüsünde köyümüz var. Buna rağmen hizmet aracımızın girmediği tek bir köy ve ya mahallemiz kalmamıştır. İlçemiz merkezine 7 tane çocuk oyun grubu kurarken, köylerimizi ayırmadık ve her köyün okul bahçesine çocuk oyun grupları kurduk. Köy yollarımızda asfalt yama çalışması yaptık. Toplam 110 kilometre köy yolumuz var ve bizim bütçemizin bu yolları asfaltlaması imkansız. Şimdi Karayolları ve Özel İdare ile birlikte köy yollarımızın yüzde 80’nin asfalt çalışmasını bu yıl yapmayı planlıyoruz. Çok geniş bir hizmet alanımız olmasına karşın, halkımıza eşit bir şekilde hizmet götürüyoruz.” şeklinde konuştu.

İLÇE SPOR SALONUNA KAVUŞTU
Rutin belediyecilik açısından hummalı bir çalışma sürdürülürken, dev yatırımlar da gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Belediyemiz bütçesinden tek kuruş para harcamadan ilçemize 500 kişilik spor salonu kazandırdık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden 430 bin TL ilçemize spor yatırımı için tahsis edilmişti. 200 bin TL de İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden alarak ihalemizi yaptık. Toplam bedeli 2 Milyon TL’yi bulan spor salonu için 1 Milyon 400 bin TL de Spor Toto Teşkilatı’ndan aldık. Ağustos ayının ortasında spor salonunu tamamlamayı planlıyoruz. Kurumlar arası koordinasyonun ortak bir eseri olan spor salonu, ilçemiz de önemli bir eksikliği gidermiş olacak.”

DEV YATIRIMA ADIM ADIM
Erzurum’un cazibe merkezleri programında bulunduğunu ve ilçeye 64 aile kabinli termal köy projesi hazırladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, Devlet Planlama Teşkilatı’na sunulan proje ile ilçeye hem modern bir tesis kazandırdıklarını, hem de önemli bir istihdam kapısı açacaklarını vurguladı. Ilıca’da 15 yıl önce yapılan ve yarım kalan belediye işhanını da tamamlayacaklarını da bildiren Başkan Cengiz, ilçenin yıllarına damga vurmuş sorunları birer birer çözüme kavuşturduklarının altını çizdi.
Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Baba Benim Oyuncağım Var” projesinin kabul edildiğini hatırlatan Cengiz, ilçede kurulacak oyuncak evinin çocuklar açısından büyük önem arz ettiğini bildirdi.

İSTİŞARENİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Hizmette başarının sağlanmasında istişarenin önemli olduğunu kaydeden Başkan fatih Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz belirli periyotlarla basın mensuplarıyla, muhtarlarımızla ve halkımızla istişare toplantıları yapıyoruz. Bu toplantılar ilçemiz açısından çok güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor. Ortak aklın önemini çok iyi biliyoruz. Beklentileri, görüş ve önerileri dinliyoruz. Biz hizmet perspektifimizi bu yönde belirledik ve ilçemize bir vizyon çizerek yola çıkmıştık. Hiçbir zaman günü kurtarma çabası içerisinde olmadık ve ilçemizin yarınlarını düşünerek sağlam temeller oluşturduk. Ben ilçemizin yarınlarının daha aydınlık olacağına inanıyorum. Çünkü bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin desteğiyle hedeflediğimiz projeleri ve hizmetleri birer birer gerçekleştiriyoruz.”
Kaplıcaya giren basın mensuplarına oteli de gezdiren Başkan Cengiz, toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.

TALİHSİZ BİR KAZA GEÇİREN İSPİRLİ, TOPLANTIYA GECİKMELİ DE OLSA KATILDI
Öte yandan Başkan Cengiz’in basın toplantısı öncesinde talihsiz bir kaza geçirerek ayağını burkan gazeteci-yazar Hanifi İspirli de, hastanede gördüğü tedavinin ardından akşam yemeğine gecikmeli olarak katıldı. İspirli ve beraberindeki Dr. Ali Kurt’la İbrahim Sami’ye akşam yemeğine katılamadıkları için kahvaltı ikramında bulunuldu. Başkan Cengiz, İspirli’ye, başına gelen talihsiz kazadan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.