BAŞKAN CENGİZ, GÜNEŞ VAKFI’NIN KONUĞU OLDU

Güneş Vakfı’nın yerel yönetimlerle yaptığı istişare toplantılarının bu haftaki konuğu Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz oldu.

09 Nisan 2012 Pazartesi 15:14
BAŞKAN CENGİZ, GÜNEŞ VAKFI’NIN KONUĞU OLDU
Başkan Cengiz, görev süresinde yaptığı çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi.
Güneş Vakfı Genel Başkanı Alparslan Ceylan, her hafta bir yerel yöneticiyle istişare toplantısı yaptıklarını ve şehir gündemine ilişkin fikir alış-verişinde bulunduklarını ifade etti. Ceylan, yerel yönetimlerin çalışmalarına fikir bağlamında katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

CENGİZ: İSTİŞAREYİ ÖNEMSİYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, şehirlerin gelişmesinde sivil toplum örgütleri ile yerel yönetimlerin işbirliği ve dayanışma içerisinde olmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.
Aziziye Belediyesi olarak, istişareyi çok önemsediklerine dikkat çeken Başkan Cengiz, “Seçildiğimiz günden itibaren yaptığımız her çalışmada, sivil toplum örgütleri ve halkımızla her zaman işbirliği içerisinde olduk. Geldiğimiz noktada ilçemize kazandırdığımız önemli yatırımlarda ve başta kentsel dönüşüm olmak üzere, yapılan güzel hizmetlerde işbirliği ve istişarenin büyük etkisi oldu.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞARISI
Gezköy ve Ilıca’da birlikte yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında da bilgi veren Başkan Fatih Cengiz, “Gezköy’de 300 dönümlük alanın kamulaştırmasını tamamladık ve ihale için gün aldık. İnşallah bahar sezonunda Gezköy’de modern konutların temeli atılacak. Gezköy’de toplam bin 90 hak sahibine 30 Milyon gibi bir ödeme yapıldı. Bu da ilçe ekonomisi için çok önemli bir kazanç oldu. Ilıca’da ise kentsel dönüşüm çalışmaları etap etap yapılıyor. Eski Mahalle’de 40 dönümlük birinci etapta yapılan 320 konut Haziran ayında tamamlanıyor. 90 dönümlük ikinci etap için çalışmalara başladık ve hak sahiplerine şu ana kadar 7 Milyon TL ödeme yaptık. Konut sıkıntısı yaşanmaması için etaplar halinde ilçemizin çehresini değiştiriyoruz.” dedi.
Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yürütüldüğüne de vurgu yaptı. Cengiz, desteklerinden dolayı TOKİ Başkanlığı’na, Sağlık Bakanına ve Erzurum milletvekillerine de teşekkür etti.

AZİZİYE CAZİBE MERKEZİ OLDU
Üç yıl önce görevi devraldıklarını ve kurumsal yapıyı oluşturup, mali disiplini sağlayarak işe başladıklarına işaret eden Başkan Cengiz, “Aldığımız mali tedbirler sayesinde bugün çok önemli yatırımların altına imza atıyoruz. Çapının çok üzerinde hizmetler üreten bir belediye oluşturduk. Gelirin gideri karşılama oranı yüzde 30 olan bir belediyeden, yüzde 100’lere yaklaşmış bir belediye olduk. İlçemize 500 kişilik çok amaçlı bir spor salonu kazandırdık. Rekor seviyede asfalt çalışması yaparak ilçemizi adeta hizmete doyurduk. 15 yıldır yarım kalan belediye iş merkezini tamamlayarak, ilçemize 250 öğrenci kapasiteli bir yurt kazandırdık. Kamu kurumları artık ilçemizde şekillenmeye başladı. Dadaşkent’in en önemli ihtiyaçlarından olan banka şubesi sorununu çözmek için yaptığımız girişimler sonuç verdi ve Finansbank şubesi hizmete açıldı, Halkbank şubesi de önümüzdeki günlerde açılacak. Yine ilçemizde Spor Lisesi bu yıl tamamlanıyor. Sosyal hizmetler ile birlikte vakıf yurtlarının inşaatları devam ediyor. Aziziye cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” diye konuştu.
Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında da önemli hizmetler gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Cengiz, ulusal ve uluslararası etkinlikler yaptıklarını, Erzurum’u ulusal vizyona taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 09.04.2012 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.