BAŞKAN CENGİZ GECE-GÜNDÜZ DURMUYOR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bir haftada 20 mahallede halk toplantısı düzenledi. Sürekli halkla iç içe olan Başkan Cengiz, mesai saatinden arda kalan zamanında da halk toplantıları düzenleyerek, ilçe sakinleriyle bir araya geliyor.

09 Mart 2011 Çarşamba 10:47
BAŞKAN CENGİZ GECE-GÜNDÜZ DURMUYOR
Yarımca, Tınazlı, Adaçay, Sakalıkesik, Özbek, Aşağı Yenice, Söğütlü, Ağören, Ömertepe, Kuşçu, Beypınarı, Düztoprak, Kahramanlar, Özbilen, Kumluyazı, Alaybeyi, Kayapa, Demirgeçit, Tebrizcik ve Sarıyayla mahallelerinden başlayan halk toplantıları, ilçe merkezinde kahvehane ve ev toplantılarıyla devam edecek.
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ve yönetim kurulu üyeleriyle, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı halk toplantılarında vatandaşlarla istişare eden Başkan Cengiz, hizmetlerin daha etkin sunulması için vatandaşla kurulan birebir iletişimin önemine vurgu yaptı.
Halkla istişare toplantılarında belediyenin iki yıllık faaliyetleri görsel sunumla vatandaşa anlatılırken, Başkan Cengiz de sorunları ve sıkıntıları yerinde dinleyerek, yoğun ilgiyle karşılanıyor.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplantılarda halkın ilettiği sorunları tek tek not alan Başkan Cengiz, bu dönemki mahalle toplantılarında önce iletilen sorunları okuyor, daha sonra da hizmet döneminde yapılan çalışmaları aktarıyor. Başkan Cengiz’e ilettikleri her türlü sorunla ilgili çalışma yapıldığını gören vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getiriyorlar.
İlçenin her köşesine, her mahallesine eşit hizmet götürmenin çabası içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Cengiz, belediyenin tüm imkan ve olanaklarını ilçeye hizmet için seferber ettiklerini vurguladı.

MALİ DİSİPLİN BAŞARI GETİRDİ
Göreve mali disiplini sağlayarak başladıklarını ve belediyeye yeni bir ufuk çizdiklerini dile getiren Başkan Cengiz, “İlçemize yaptığımız hizmetler, aldığımız mali tedbirlerin ürünüdür. Bir yandan mali disiplini sağlayıp, piyasaya olan borçlarımızı ödüyoruz, diğer yandan her mahallemize eşit hizmet götürmenin mücadelesini veriyoruz. Bugün 20’si köy, 13’ü merkez olmak üzere 33 mahallemize hizmet sunuyoruz ve belediyemizin hizmet aracının girmediği tek bir mahalle kalmamıştır. Kilitli taş, asfalt ve altyapı hizmetlerini imkanlarımızın çok üzerinde sunuyoruz. 60 bin metrekare kilitli taş çalışması yaptık ve 15 yıldır çamura toza mahkum edilen Ilıca Sanayi Sitesi’ni asfaltla tanıştırdık. Yavuz Selim TOKİ konutlarına 10 bin metrekare kilitli taş döşerken, yağan her yağmurda su baskınlarına maruz kalan Ahmet Yesevi Mahallesi’nin altyapısını yaptık. Mevcut mali yapı baz alındığında belediyemizin çapının çok üzerinde hizmetler üretiyoruz.” şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN DUASIYLA BEREKETLİ BİR DÖNEM GEÇİRİYORUZ
Rutin hizmetlerin yanında kentsel dönüşümde de dev adımlar atıldığına işaret eden Başkan Fatih Cengiz, Gezköy’ün kamulaştırma bedelinin 22 Milyon TL olduğunu ve bunun 16 milyonunun hak sahiplerine ödendiğini belirtti. Ilıca Eski Mahalle’de 320 konutun ihalesinin yapıldığını ve bahar döneminde inşaatın başlayacağını kaydeden Cengiz, “İlçemizin her köşesinde, her mahallesinde çalışmalar yapılıyor ve güzel gelişmeler oluyor. Tarifi mümkün olmayan bir bereket içerisinde hizmet üretiyor, ilçemizi aydınlık yarınlara taşımak için oluşturduğumuz hizmet kervanı emin adımlarla hedefine yürüyor. Bunda sürekli bizden desteklerini ve dualarını esirgemeyen hemşehrilerimizin katkısı büyüktür. Aziziye’yi birlikte yönetiyor, ilçemizin yarınlarını birlikte şekillendiriyoruz. Seçimden önce başlattığımız mahalle toplantılarında elde ettiğimiz başarı ve samimiyet, gelinen noktada yaptığımız güzel çalışmalarda önemli etken olmuştur. Halkımızı yönetime dahil ederek, el ele, gönül gönüle hizmet ve proje üretiyoruz. İlçemizin çehresini birlikte değiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

HİZMET ARACI GİRMEMİŞ MAHALLE KALMADI
Mahalle statüsündeki tüm köylerde de mutlaka çalışma yapıldığını ve belediye hizmetlerini ilçenin her köşesine eşit bir şekilde yaydıklarını kaydeden Başkan Cengiz, köy konakları ve tuvalet gibi umumi giderler için 200 Bin TL tutarında demir, kum, çimento, fayans ve kereste gibi malzeme desteğinde bulunduklarını ve tüm köylerin meydanlarına malzeme çekilerek çamurdan kurtarıldığını ifade etti. Cengiz, köy yollarının tamamında asfalt yama çalışması yapıldığını da hatırlatarak, araç parkının da revize edilerek, karla mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde yapıldığını sözlerine ekledi.
Öte yandan halk toplantılarına katılan muhtarlar ve vatandaşlar da Başkan Cengiz’e teşekkür ederek, yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.