BAŞKAN CENGİZ, AK KADINLARA ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “3 yılda ilçemizin çehresini değiştirecek önemli hizmetler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

10 Mayıs 2012 Perşembe 16:15
BAŞKAN CENGİZ, AK KADINLARA ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Başkan Cengiz, AK Parti İl Kadın Kolları’nı ziyaret ederek, istişare etti. İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Başkan Cengiz, 3 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mali disiplini sağlayarak başlatılan hizmet hamlesinden, kentsel dönüşüme, altyapıya, sosyal belediyeciliğe ve rutin hizmetler ile yapılan yatırımlara kadar önemli hizmetleri hakkında kadın kollarını bilgilendiren Başkan Cengiz, elde edilen başarıda teşkilatla olan diyalogun önemine işaret etti.

MALİ DİSİPLİNİ SAĞLAYARAK İŞE BAŞLADIK
Mali disiplini sağlayarak işe başladıklarını vurgulayan Başkan Cengiz, gelirin gideri karşılama oranı yüzde 30 iken, bu oranı yüzde yüzlere çıkarmayı başardıklarını kaydetti. Bu başarıda en önemli etkenin fazla personellerin diğer kurumlara dağıtımı olduğuna işaret eden Başkan Cengiz, “Başta Başbakanımız olmak üzere bakanlarımıza ve Erzurum milletvekillerimize personellerin dağıtımından dolayı teşekkür ediyoruz. Belediyelerimizin bu sayede önü açıldı. Bu durum kaynaklarımızın hizmete akmasına vesile oldu.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK İLÇE
Kentsel dönüşümde Aziziye’nin öncü ve örnek ilçe olduğunu gururla ifade edebildiğini kaydeden Başkan Cengiz, “300 yıllık Gezköy’de 300 dönüm alanın kamulaştırması tamamlandı ve ihale süreci başladı. Erzurum’un girişi konumundaki bölge kupon bir projeyle şehrin imajına yakışır bir görünüme kavuşacak. Burada yaşayan hemşehrilerimize özverileri ve fedakarlıkları için teşekkür ediyorum. Çünkü Gezköy’ün kentsel dönüşümünü burada hak sahibi olan 1090 hemşehrimizle birlikte gerçekleştirdik. Ilıca’da ise şuan 40 dönümlük alanda yapımı devam eden 320 konut Temmuz ayında teslim edilecek. Eski Mahalle’nin 90 dönümlük ikinci etabında ödemeler devam ediyor. Kentsel dönüşüm projelerimizle ilçemizin adeta çehresini değiştiriyoruz. Kamulaştırma ve yatırım bedelleriyle ilçemize yaklaşık 400 Milyon TL’lik bir destek sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı

ÜÇ YILDA DEV YATIRIMLAR
Üç yılda ilçeye önemli yatırımlar da kazandırdıklarını kaydeden Başkan Fatih Cengiz, 500 kişilik spor salonunun ve 15 yıllık atıl binanın tamamlanarak öğrenci yurdu olmasının önemine vurgu yaparak, “Bunların yanında ilçemiz önemli kamu yatırımlarına kavuşuyor. İlçemizde bir spor lisesi bu yıl tamamlanıyor. Sağlık Bakanlığımızca yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin inşaat devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce çeşitli yurtlar yapılıyor. İki adet vakıf yurdu tamamlanmak üzere. Bunların yanında seçim döneminde Dadaşkent’teki hemşehrilerimizin taleplerinin ilk sırasında banka şubesi geliyordu. Yaptığımız girişimler sonucunda Finansbank bir şube ile birlikte 700 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezini hizmete açtı. Halkbank’ın bizzat yönetim kurulu nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde karar çıktı ve önümüzdeki günlerde Halkbank şubesi de Dadaşkent’te hizmete açılacak. Bu yatırımlar, ilçemize, sosyal kültürel ve ekonomik bağlamda ciddi katma değer sunacaklardır.” diye konuştu.

RUTİN BELEDİYECİLİKTE İLÇE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Rutin belediye hizmetlerinde vatandaşın evinin önüne kadar hizmeti götürme çabasın içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Cengiz, ilçede sorunlu yol bırakmadıklarına da dikkat çekerek, “3 yılda 450 bin metrekare asfalt, 300 bin metrekare kilitli taş çalışması yaptık. Özellikle geçtiğimiz yıl Dadaşkent’teki hemşehrilerimizin yüzde 95’inin evinin önünü asfaltladık. Eksik olan bölgelerimizi de inşallah bu sene tamamlayacağız. Dadaşkent’in en önemli sorunlarından biri olan altyapıya çözüm ürettik ve iki yılda 5 bin metre yağmursuyu drenaj kanalı yaptık. Ilıca Şehir Mezarlığı’na yaptığımız peyzaj çalışmasıyla yürüyüş yolları ve ışıklandırma yaptık, Kuranı Kerim okutulması için ses düzeni kurduk. İlçemizi çiçek bahçesine çevirmek için 5 bin adet meilland gülü, 5 bin adet lale ve 10 bin adet de mevsimlik çiçek diktik. Kavşak ve refüjlere 3 bin 500 adet mavi ladin, batı ladini ve sarıçam ağaçları, Milli Egemenlik Caddesi’ne 400 bin TL tutarında katalpa, süs elması, süs eriği ve kalın yapraklı dut ağaçlarıyla donattık. İlçemize görsel bir güzellik katmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE MARKA ATILIMLAR
Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında ilklere imza attıklarını belirten Başkanı Cengiz, ilçede oyuncakevi hizmete açtıklarını ve ipek halı dokuma kursuyla da hanımlara istihdam kapısı açıldığını kaydetti. Mesleki eğitim ve hobi kurslarının de devam ettiğine işaret eden Başkan Cengiz, her alanda etkin bir belediye performansı sergilediklerini ifade etti.
İlçe merkezinde her mahalleye farklı bir dekorasyona sahip çocuk parkı kurduklarını belirten Cengiz, her ayrıntıya büyük önem verdiklerini ve bu parklardan birini engelli parkı yaptıklarını, 20 mahalle statüsündeki köyün de okul bahçelerine çocuk parkı kurduklarına vurgu yaptı.

İLÇENİN CAZİBESİ DAHA DA ARTTI
İlçeye ilkleri yaşatan bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Cengiz, ramazan ayında da sosyal ve kültürel etkinlikleri mahalle statüsündeki köylere yaydıklarına dikkat çekti.
Başkan Cengiz, ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek için yola çıktıklarının da altını çizerek, şunları söyledi: “Üç yılda yaptığımız hizmetler ve ilçemize kazandırdığımız yatırımlarla Aziziye kabuğunu kırdı ve 30-40 liradan satılan arsalar, 140-150 liradan satılmaya başlandı. İlçemiz bir değişim sürecine girdi ve şehrimizin en gözde mekanları arasında yerini aldı. Aziziye artık örnek bir yerleşim alanı haline geldi. Tercih edilen ve parmakla gösterilen bir yaşam merkezi oldu.”

DEMİR: BAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ise, Başkan Cengiz’i başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, “Mütevazi ve beyefendi kişiliği ile dikkat çeken belediye başkanımız, yaptığı başarılı hizmetlerle de halkımızın ve teşkilatımızın gönlünde taht kurmuştur. Biz belediye başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyor ve kendisiyle gurur duyuyoruz. Yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” diye konuştu.
İstişare toplantısında Başkan Cengiz, daha sonra hanımlar tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Editör

Son Güncelleme: 10.05.2012 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.