BAŞKAN BULUTLAR, RAMAZAN AYINI DEĞERLENDİRDİ

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı'nın değerlendirmesini yaptı.

24 Temmuz 2014 Perşembe 18:23
BAŞKAN BULUTLAR, RAMAZAN AYINI DEĞERLENDİRDİ
Palandöken Belediyesini Ramazan ayı süresince yaptığı çalışmalar ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Bulutlar, "Halkımızın diğer zamanlara göre daha duyarlı olduğu huzur, sükunet ve kaynaşma ortamı içerisinde geçmiş olmasından dolayı özellikle mutluluk duymaktayım. Halkımızın bu duyarlılığının dan dolayı saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayının huzurlu ve sorunsuz geçmesi için Palandöken Belediyemiz bütün birimleri ile birlikte büyük bir özveriyle çalışmıştır.

DARGELİRLİ AİLELERİ UNUTMADIK

Palandöken İlçesinde dar gelirli olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, bir nebzede olsa onlara huzurlu bir zaman yaşatmak için Belediyemiz tüm imkanlarını kullanarak belediyemizin yanlarında olduğunu göstermek adına bu yıl 6 bin 500 gıda paketini, daha önceden AK Masa da çalışan personelimiz tarafından bire bir tespit edilen adreslere, halkımızın onurunu korumaya azami dikkat göstererek teslim ettik. Bu vatandaşlarımızın bundan sonra da durumları tespit edilecektir. Yine belediyemizin sosyal sorumluluğu gereği yılın her ayında düzenli olarak yaptığımız ücretsiz ekmek yardımımız ramazan ayında da artarak devam etti ve ramazan ayı içerisin de 30 bin ücretsiz ekmek kartı verildi.

İFTAR SOFRALARIMIZ HALKIMIZLA BULUŞMA NOKTALARIMIZ OLDU
Ramazan ayı süresince Palandöken Belediyesi tarafından Yenişehir Müftü Solakzade Camisi Bahçesinde ve Çatı yolunda bulunan Bölge Eğitim Hastanesine yakın alanda kurduğumuz iki iftar sofrasından günlük 2 bin kişiye iftar yemeği verirken bir ay süre içerisin de toplam 60 kişiyi iftar sofraların da buluşarak birlikte iftar edilmiştir. İftar yemeği verilen yerlerin tamamından çok olumlu netice aldık ve halkımız bu çalışmaları takdirle karşılamıştır. Zaman zaman halkımızla birlikte iftar sofraların da bir araya gelerek birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek büyük ve güçlü bir aile olduğumuzu gösterdik. Iftar sonrası halkımızla birlikte olduk istişare ettik sorunları ve çözüm önerilerini dinledik.

MOBİL İFTAR ARACIMIZLA KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK

Bu yıl belediye olarak farklı bir uygulamaya imza attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Palandöken Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirerek kurulan iftar sofralarına gelemeyen tespitlerimiz doğrultusun da yaklaşık 275 yaşlı, hasta, kimsesiz vatandaşlarımızın evlerine kadar Mobil iftar aracımızla yemek servisi yaptık. Daha sonra mobil iftar aracımız ilçemizin farklı noktaların da iftara evine yetişemeyen, yolda kalan vatandaşlarımıza iftar yemeği servisi yaparak toplam 15 bin kişiye mobil aracımızla iftar ettirme olanağı sağladık. Mobil iftar aracı uygulama amacımız ise kurduğumuz iftar sofralarında kendileri veya yakınları yaşlı ya da engelli olduğu için gelemeyen ailelerimize iftar yemeğini taşımaktır. Böylece Ramazan Ayı'nın bereketinden onlar da faydalanmalarını istedik. Vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak en büyük görevimiz.

PALANDÖKEN İLÇESİNDEKİ 49 CAMİİYİ TEMİZLEDİK

Palandöken İlçesin de temiz sağlıklı ve hijyenik bir orta oluşturmak adına yılda iki defa olmak üzere toplam 49 Camide Ramazan öncesi tepeden tırnağa temizliği yapılarak ibadete hazır hale getirildiğini söyleyen Başkan Bulutlar,” Yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçemiz bulunan camilere yönelik temizlik çalışması başlattık. Ilçemiz de bulunan 49 camimizin halıları halı yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkandı. Camlar, kapılar, duvarlar, avizeler ve ayakabı dolapları temizlenerek hijyenik bir hale getirildi. Ramazan ayında camiler vatandaşlarımız tarafından daha yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için camilerin temizliğini yapıyoruz. Ramazan ayında büyük bir yoğunluğun yaşandığı camilerimizi daha temiz hale getirmenin gayreti içerisin deyiz. Bundan sonraki süreçte de yılda en az iki defa olma üzere camilerimiz belediyemiz tarafın dan temizliği yapılacak” dedi.

BELEDİYE OLARAK DENETİMLERDEN TAVİZ VERMEDİK

Palandöken Belediyesi olarak Ramazan süresince denetimlerini artırarak devam ettirdiğini hatırlatan Başkan Bulutlar,” Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü Ramazan öncesi ve Ramazan ayı boyunca sorumluluk alanlarındaki tüm üretim ve satış alanları da denetimlerini taviz vermeksizin aksatmadan ve eksiksiz bir şekilde gereğini yapmıştır. Ramazan ayı huzurlu geçmesinde katkısı bulunan çok kıymetli hemşerilerime, Belediyemiz personeline ve diğer kamu görevlilerine teşekkür eder Ramazan Bayramı hemşerilerime, İslam alemine birlik beraberlik, barış, huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 24.07.2014 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.