Başkan Bulutlar, Esnaf Oda Başkanlarıyla bir araya geldi

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye encümen salonunda Esnaf Oda Başkanlarıyla bir araya geldi.

admin
admin
14 Mart 2018 Çarşamba 12:40
Başkan Bulutlar, Esnaf Oda Başkanlarıyla bir araya geldi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ile ESOB’a bağlı oda başkanlarına, Bulutlar, belediyenin çalışmalarının sunum eşliğin de anlattı. 2009 yılından bugüne kadar tamamlanan yatırımların yanı sıra, yapımına 2017 yılı başlanan ve inşaatları devam eden projelerini de tanıttı.

Palandöken Belediye Başkanı Bulutların bire bir sunumuyla Palandöken'deki yatırımları yakından görme fırsatı bulan Oda başkanları, memnuniyetlerini gizleyemedi. Başkan Bulutlar, Tamamlanarak halka hizmet veren Yeni Hizmet Binası, Yıldızkent'te yapımı devam eden ikinci kültür merkezinden Yenişehir’deki nikah sarayına, bir süre önce tamamlanan ilçe emniyet müdürlüğü binasından Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi'ne, Erzurum’un ilk Engelliler Yaşam Merkezi'nden yeni açılan caddeler ve bağlantı yolları, parklardan, dönüşüm alanlarına, konuk evleri ve taziye evlerinden, asfaltlanan yollara kadar tüm çalışmalarını anlattı.

Başkan Orhan Bulutlar, "2009 yılında göreve başlarken taşıdığımız heyecanla 2018 yılında da yatırımlarımıza hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz ” dedi.

2009 yılından bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında Oda Başkanlarına sunum yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şunları kaydetti:

"Palandöken Belediyesi'nin geçmişini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Hacizli, yatırımı olmayan, işçisine, esnafına borcu olan, kurumsallaşmadan uzak, eli kolu bağlı bir belediye vardı o dönemde. 9 yıl sonrasına, yani bugüne bakıldığında kapılarını halka açan, kurumsallaşmış, tek kuruş borcu olmayan, önünü gören ve yatırım yapan bir Palandöken Belediyesi var. Son 9 yıl içerisinde ilçede ilk kentsel dönüşümü Harput Mahallesi'nde başlattık ve tamamladık, Rus Pazarı'nda kentsel yenileme çalışması yaptık ve tamamladık. 26 mahallemizde eşit bir hizmet programı uyguladık, her mahalle de çalışma yaptık. İlçemizin 60 bin nüfuslu bölgesi olan Yunus Emre'de Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışır Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi inşa ettik. Merkezimiz bin 200 kişi kapasiteli. Ayrıca Kültür Merkezimiz 15 kurs salonuyla ve çocuk kreşiyle 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 3 bin kişiye hizmet veriyor. Bu kompleksimizin önünde yapılan 10 bin metrekarelik rekreasyon alanıyla bölgeye değer kazandırılmıştır. Yine Yıldızkent semtimizde Hanımlar Çarşısı inşa edilmiştir. Erzurum'un ilk Engelsiz Yaşam Merkezi'ni biz hizmete sunduk. Nikah Sarayının temellerini attık, İkinci kültür merkezini tamamlamak üzereyiz. İnanç turizmine katkı amacıyla ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Toparlak Baba ve Maksut Efendi türbelerinin restorasyonunu yaptırdık. İlçeye 6 milyon metrekare standartlara uygun asfalt serimi, asfalta paralel olarak renkli kaldırım, karo, bordür ve kilit taş çalışması yaptık. Şehitlerimizin isimlerinin yaşatıldığı Şehitler Parkı ve ilçenin muhtelif mahallelerinde büyüklü, küçüklü 82 yeni park inşa ettik."

Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, sunumunda belediyenin kültür, sanat ve sosyal belediyecilik atılımlarından da bahsetti. Bulutlar, "Kent Ormanı mesire alanı oluşturduk, 100 bine yakın fidanı toprakla buluşturduk. Tüm köy mahallelerimize çocuk oyun alanları kurduk. 3 bin 500 adet çöp konteyneri ile birlikte araç filomuzun tamamını değiştirerek güçlü bir filo oluşturduk. Bu çalışmaya yaklaşık 5 milyon lira peşin ödeme yaptık. 21 köy mahallemizin tek tek sokakları kilitli taş ile döşenirken tuvaletlerinin yapımı ve yenileme çalışmasının yanı sıra sosyal belediyecilik alanında dar gelirli ailelere her ay 30 bin ekmek dağıttık, dağıtıyoruz. Gıda, yakacak, giyecek ve okula yeni başlayan çocuklara set dağıtımı ve dar gelirli ailelerini çocuklarına kırtasiye yardımı yaptık. Kültürel etkinlikte her üç ayda bir yayınlanmak üzere Beyazşehir Palandöken isimli kültür ve edebiyat dergisi, çeşitli yazarlara ait kitaplar, şehir takvimi çıkardık. Sanatçılarımızı destekledik. Ebru, fotoğraf ve resim sergileri açtık. Ramazan ayı boyunca etkinlikler yaptık, Ramazan sofralarının yanı sıra halk günlerinde vatandaşlarımız ile kucaklaştık. Sportif faaliyetlerimize ara vermedik. Palandöken Belediyesi Spor Kulübü voleybol, boks, futbol, sürat pateni, atletizm, güreş dallarında büyük başarılara imzasını attı, atıyor. Kent Konseyi kurduk, Kadın ve Gençlik Meclisleri oluşturduk. Belediye olarak sözleşmeli ve nitelikli genç mimar ve mühendisimiz ile birlikte taşeron işçimizi olan 150 gencimize istihdam alanı oluşturduk. İş- Kur aracılığıyla 150 gencimiz yine belediyemizde iş sahibi oldu. Palandöken Belediyesi'nin son iki yıl içerisin de yaptığı yatırımların toplam maliyeti 100 milyon lira olmuştur. Artık belediyemiz o kötü günlerini geride bırakmış, yatırım yapan, denk bütçe oluşturan, ihtiyaçlara cevap verebilen ve koşar adım yürüyen bir belediye konumuna gelmiştir” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Fırat, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede ilçe esnafının sorunlarına yönelik sunduğu çözüm ve katkıdan dolayı Başkan Bulutlara teşekkür etti. ESOB Başkanı Fırat,” 1953 yılında kurulmuş olup, Türkiye’nin en eski kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarındandır. Emeğini sermayesi ile birleştirmiş esnaf ve sanatkarların üye olduğu Erzurum genelindeki 39 meslek odasını bağlı olan birliğimizin 17 bin üyesi ve aileleriyle beraber 25 bin Erzurumluyu temsil ediyoruz. Bizlerin de elbette sıkıntıları var. İnsanı olduğu her yer de sıkıntı olur bizlere bu sıkıntıları en aza indirmek için sıkıntılarımıza çözüm ürete bilmek adına bu ve benzeri toplantılara her zaman açığız. Birlik ve beraberlik içerisin de istişareye dayalı bu toplantıları olumlu ve faydalı buluyoruz. Çünkü esnaf birliğin dirliğin harcıdır. Bugün burada Palandöken Belediyemizin sınırları içerisin de yer alan esnaflarımızın sorularını dile getirmek kanunlar ve mevzuatlar çerçevesin de çözüm üretmektir maksadımız. Her zaman istişareye açık olan Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlar da üyelerimize yaklaşımı olumlu ve yerindedir. Başkanımızın yapmış olduğu sunumla gördüm ki şehrine ilçesine yaptığı hizmetler ve yatırımlar güzel ve anlamlı” dedi.

Daha sonra Oda başkanları tek tek söz alarak görüş ve taleplerini dile getirdiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.