BASIN ŞEHİDİ SEBAHATTİN YILMAZ’IN İSMİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE YAŞATILACAK

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Van Depreminde hayatını kaybeden basın şehidi Sebahattin Yılmaz’ın isminin İletişim Fakültesi’nde bir derslikte yaşatılacağının müjdesini verdi.

08 Kasım 2014 Cumartesi 09:08
BASIN ŞEHİDİ SEBAHATTİN YILMAZ’IN İSMİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE YAŞATILACAK
3 yıl önce Van Depreminde görev başında hayatını kaybeden basın şehidi Sebahattin Yılmaz’ın anısına yönetmen Jale Hülya Alcan ve yapımcı Mehmet Yılmaz tarafından yapılan“ Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı” adlı belgesel Doğu Anadolu gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen “Gazetecilik Başarı Ödülü” yarışmasında jüri özel ödülüne layık görüldü. Ödül gecesine belgeselin yönetmeni Jale Hülya Alcan rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, belgeselin ödülünü yapımcı Mehmet Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’den aldı.

ÖDÜL TÖRENİNDE ATATÜRK ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ PROF.DR. HİKMET KOÇAK’TAN BÜYÜK SÜPRİZ

Ödül gecesinde Erzurum basınına verdiği desteklerden dolayı Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminden sonra söz alan Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Van Depreminde hayatını kaybeden basın şehidi Sebahattin Yılmaz’ı rahmetle anarak Sebahattin Yılmaz’ın isminin İletişim Fakültesi’nde bir dersliğe verileceğinin müjdesini vererek sözlerine şöyle devam etti.”Atatürk Üniversitesi 58. yılını dolduruyor. Öğrenci sayısı ve öğretim elemanı sayısından Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birisidir. Bu akşam düzenlenen toplantının bizim açımızdan farklı bir önemi var. Gerek İletişim Fakültesi gerekse Güzel Sanatlar Fakültesi olarak meslektaş yetiştiren fakültemiz söz konusudur. Basın mensubu ve gazeteci olmanın çok zor olduğunu çok zor şartlarda mesleklerini yaptığını biliyoruz. Gazetecilik gecesi gündüzü ve tatili olmayan bir meslektir. Doğru haber vermek adına kendi hayatını feda edecek kadar feragat ve cesaret sahibi olan bir meslek icra ediyorsunuz. Bu nedenle ben hepinizi tebrik ediyorum. Söz almamın sebebi bizden beklentisi olan İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve Erzurumlular adına bu sözü aldım. 3.yılına girmek üzere olduğumuz Van Depreminde görevi başında kaybettiğimiz bir hemşehrimiz söz konusudur. Evet Sebahattin Yılmaz’ı tekrar rahmetle anıyorum. Onun anısına bir belgesel oluşturuldu. Bu belgesel Yılmaz’ın yaptığı çalışmaları unutulmaması adına böyle bir belgesel yapıldı. Bir Erzurumlu ve bir rektör olarak İletişim Fakültesi öğrencilerimizin yaptığı başarılı çalışmaları teşvik etmek amacıyla inşallah üniversitemizin veya İletişim Fakültemizin uygun bir salonuna rahmetli Sebahattin Yılmaz’ın ismini vereceğiniz burada bunu duyurmak istedim.”

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın konuşmasının ardından büyük bir jest yapmasından dolayı salondaki gazeteciler Koçak’a teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2014 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sahure ilgun 2014-11-15 16:21:20

Bu belgeseli hazırlayan emek verenlere başta Jale Akcan'a Mehmet Yılmaz'a çok teşekkür ler ayrıca rektör Hikmet hocaya tesekkurler kardeşim uzun yasamadı ama adı uzun yıllar sayenizde yasayacak