Başbakan Yardımcısı Akdağ, kabine değişikliğini yorumladı

Başbakan Yardımcısı Akdağ, kabine değişikliğini yorumladı.

admin
admin
22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:38
Başbakan Yardımcısı Akdağ, kabine değişikliğini yorumladı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabine değişikliğine ilişkin, "Bir gemi düşünün, büyük bir hizmet gemisi. Bu gemi yoluna devam ediyor, menziline varacak, üstündekileri gitmesi gereken yere götürecek. Geminin bir yerinden bir yerine hareket etseniz de o gemiyle hareket ediyorsunuz. Bize verilen vazifeleri başından beri hep böyle gördük, bundan sonra da böyle göreceğiz." dedi.

Akdağ'ı, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in annesinin cenaze törenine katılmak için geldiği Erzurum Havalimanı'nda Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer yetkililer karşıladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, başbakan yardımcılığı görevini devraldıktan sonra ilk kez memleketi Erzurum'a geldiğinin hatırlatılması üzerine, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Başbakan Binali Yıldırım ile hamlelerine devam ettiğini söyledi.

Asıl olanın Türkiye'nin yürüyüşünü, vatandaşın huzuru ve refahını sağlayacak şekilde devam ettirmesi olduğunu dile getiren Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bu yaptığımız görevler aslında bir bütünün parçası. Bir gemi düşünün, büyük bir hizmet gemisi. Bu gemi yoluna devam ediyor, menziline varacak, üstündekileri gitmesi gereken yere götürecek. Geminin bir yerinden bir yerine hareket etseniz de o gemiyle hareket ediyorsunuz. Bize verilen vazifeleri başından beri hep böyle gördük, bundan sonra da böyle göreceğiz. Önemli olan uyum içinde kabinemizle AK Parti'nin vizyonuna uygun bir şekilde ülkeyi selametle, huzur içerisinde refaha yükseltmektir."

Akdağ, Sağlık Bakanlığını devrettiği Ahmet Demircan'ın da Atatürk Üniversitesi mezunu olduğunu, Erzurum'da da birlikte çalıştıklarını anlattı.

"BAŞBAKAN YARDIMCILIĞINDA GÖREV TAKSİMLERİ YAPILIYOR"

Görevini büyük bir güven duygusuyla devrettiğini belirten Akdağ, şunları dile getirdi:

"11 yıl 4 ay sağlık bakanı olarak görev yapmak yapmak, artık bir müddet sonra orada büyüyen, ergenleşen, erişkin yaşa ulaşan birisiyle yola devam etmek gibi oluyor. Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemini mükemmel şekilde yürüteceğine inandığım çok kıymetli bir arkadaşıma bu vazifeyi devretmiş olduk. Başbakan yardımcılığında görev taksimleri yapılıyor. Sayın Başbakanımızla da görüştük, sağ olsun, aradılar. Zannediyorum, 1-2 gün içerisinde o görevler belirlenecek ve ona göre yolumuza devam edeceğiz.

Bizim için mesele Türkiye'nin, Türk milletinin hizmetkarı olarak yola devam etmektir. Bütün mesele güçlü bir ekip ruhuyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde işleri en güzel biçimde yerine getirmektir, buna gayret edeceğiz, bu şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"GÖÇÜ İYİCE AZALTACAK İSTİHDAM POLİTİKALARINI GELİŞTİRECEĞİZ"

Akdağ, Erzurum'un kalkınmasının etrafındaki illerin de kalkınması anlamına geldiğini vurguladı.

"Hükümetimiz, 'Cazibe Merkezleri Programı' adı altında Van ve Erzurum'u merkeze alan ve etrafındaki illeri de işin içinde katan yeni bir kalkınma hamlesi başlattı." diyen Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu an bu Cazibe Merkezleri Programı'na gelen projeler, Kalkınma Bankası ve hükümetimiz tarafından inceleniyor, değerlendiriliyor. Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu'da inşallah önümüzdeki günlerde ciddi bir istihdam hamlesi yakalayacağız. Bunu yapamazsak bu sefer bizim kardeşlerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz daha batıdaki illere geçiyorlar. Bir taraftan bu bölgelerin kalkınmasına bu, sekte vuruyor, öbür taraftan da göç edilen illerde ciddi sosyal problemlere yol açıyor. Onun için göçü iyice azaltacak istihdam politikalarını inşallah geliştireceğiz."

Erzurumluların her dönem AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve kendilerinin yanında yer aldığına dikkati çeken Akdağ, "Hemşehrilerimize gerçekten müteşekkiriz. Bir siyasi ekibi her seçimde, her halk oylamasında başından sonuna kadar böylesine bağrına basan, destekleyen şehre ne kadar hizmet etsek azdır." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.