BALKANLAR-ERZURUM ARASI DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Balkanlar'dan Erzurum'a gelen üniversiteli öğrenciler, kente hayran kaldı. Bosna Hersek, Makedonya ve Bulgaristan'dan Anadolu'nun zirve şehrinde Büyükşehir'in Ramazan sofrasına konuk olan gençler, kentte bir dizi gezi ve incelemede bulundu.

25 Temmuz 2014 Cuma 01:26
BALKANLAR-ERZURUM ARASI DOSTLUK KÖPRÜSÜ
Erzurum'un manevi iklimden etkilenen gençler, Başkan Danışmanı Merter Kırkmalı'nın mihmandarlığında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat ve Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin'i ziyaret etti. Başkan Sekmen, ziyarette yaptığı açıklama, Türk ve Balkan dünyasının köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı: "Kültür elçisi olan gençlerimizle bir araya geldik. İftar ve sahurda kardeş sofrasında buluştuk. Dost ülkelerin sıcak ve samimi gençleri, mübarek ayın manevi atmosferinde bize ilahi ve savaş ağıtlarını dile getirdi. Balkanlar ve Erzurum arasında daha güçlü bir kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla üniversiteli gençlerle kültürel, sosyal ve eğitimsel projeleri görüştük. Önümüzdeki süreçte Evlad-ı Fatihanlarla birlikte Erzurum ve Balkanlar'da ortak etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi. Başkan Sekmen'in fikir, öneri ve gençlikle ilgili politikasını büyük bir hayranlıkla dinlediklerini vurgulayan gençler de, Bosna, Makedon ve Bulgar halklarının bölgesinde lider olan Türkiye ile ülkelerarası dostluk ve kardeşlik köprüsüne çok önem verdiğini kaydetti. Ziyarette Başkan Sekmen, gençlere çeşitli hediyeler verdi. 

Editör

Son Güncelleme: 25.07.2014 01:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.