BAKAN OĞLUNU BÖYLE UĞURLADI

İçişleri Bakanı olduktan sonra memleketi Erzurum'un Oltu İlçesi'ne ilk kez gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı.

16 Şubat 2014 Pazar 15:42
BAKAN OĞLUNU BÖYLE UĞURLADI
Geceyi baba evinde geçiren Bakan Ala'yı, bu sabah evden ayrılırken annesi Gönül Ala arkasından su dökerek uğurladı.
Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan Efkan Ala, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığı kabine revizyonunda İçişleri Bakanlığı'na getirildi. Bu haber, Ala'nın yakınları ve Erzurumlu hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı. İçişleri Bakanı olduktan sonra Erzurum'a bir kez gelen ancak babaocağı Oltu'ya gitme fırsatı bulamayan Efkan Ala, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere cumartesi günü geldiği Erzurum'da gün boyu temaslarda bulundu.
Bakan Efkan Ala, Tortum ve Narman gezilerinin ardından Oltu İlçesi'ne gitti. Bakan Efgan Ala, geceyi annesi Gönül ve babası Temel Ala'nın yaşadığı Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki müstakil evlerinde geçirdi. Sabah annesinin hazırladığı kahvaltı sofrasına oturan Bakan Efgan Ala, Hınıs ve Karaçoban ilçelerine gitmek üzere evden ayrıldı. Bakan Efkan Ala evin önünde toplanan kalabalığı selamlarken annesi Gönül Ala da oğlunun arkasından bir sürahi su dökerek onu uğurladı.
"GEZİ OLAYLARININ VERDİĞİ ZARAR ORTADA"
Bakan Efkan Ala, bu sırada gazetecilerin, Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Kabataş'ta bebeği ile saldırıya uğradığı iddia edilen Zehra Develioğlu'nun açıklamaları ve medyada yer alan görüntülere ilişkin soruları üzerine şunları söyledi:
"Bakan seçildikten 2 ay sonra memleketime gelebildim. Büyük bir sıcak ilgi ile karşılandım. Bu gurur verici. Gezi olaylarına gelirsek hiçbir olay, olayın bir kısmıyla izah edilemez. O zaman kişilerin kendileri de açıklamalarını yaptılar. Devletin elindeki bilgiler de o yöndeydi. O gün neler yaşandığını bütün Türkiye gördü. Şimdi neyi, kim, niçin araştırıyor? Araştırdığında ne kadarını bulmuş oluyor da çıkıp bu hükümleri verebiliyor. Bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O olay gerçekleşmiştir, ilgililer ve işin sahibi, o olaya maruz kalan çıkmış ve bunu söylemiştir. Bu da adli tıp raporuyla teyit edilmiştir. Kim neyi, neden yeniden yanlış ve eksik bilgiyle gündeme getiriyor? Burada, Gezi olaylarında Türkiye'ye verilen zarar da ortadadır, onun sonuçları da ortadadır. Yani bir günah çıkartma mıdır bu? Onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Editör

Son Güncelleme: 16.02.2014 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.