Bakan Memmedyarov'dan Sekmen'e teşekkür mektubu

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Erzurum'da bir cadde ve parka Haydar Aliyev ve Azerbaycan adlarının verilmesi sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür mektubu gönderdi.

admin
admin
16 Ekim 2018 Salı 19:23
Bakan Memmedyarov'dan Sekmen'e teşekkür mektubu

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un, Erzurum'da bir cadde ve parka Haydar Aliyev ve Azerbaycan adlarının verilmesi nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür mektubu gönderdiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Memmedyarov'un Sekmen'e teşekkür mektubu yazdığı belirtildi.

Açıklamada, Erzurum'da hayata geçen yatırımlara bilge lider Haydar Aliyev ve Azerbaycan adlarının verilmesinin ülkede büyük memnuniyet uyandırdığını ifade eden Memmedyarov'un kaleme aldığı mektubun, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev tarafından Sekmen'e takdim edildiği aktarıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Mehmet Sekmen, "Bizler de bu büyük devlet adamının ismini yaşatmak ve dadaşların milli ve manevi hafızasına nakşetmek adına Şükrüpaşa semtimizde inşa edilen park ve bulvara Azerbaycan Bulvarı ve Haydar Aliyev Parkı adını verdik. Can, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da duyulan bu hissiyatı kaleme alan Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Elmar Memmedyarov'a şehrim adına şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Sekmen, Erzurumluların Azerbaycan'a sevgisinin zirvede olduğuna dikkati çekerek, "Erzurum, can Azerbaycan'ı, milli mücadelede aziz vatanımız için bizimle omuz omuza düşmana karşı savaşan Genceli Yiğit Seyidov'u ve Haydar Aliyev'i asla unutmaz." değerlendirmesinde bulundu.

"BİR MİLLET İKİ DEVLET KELAMI TASDİKLENDİ"

Bakan Memmedyarov, mektubunda Erzurum'da bir parka, doğumunun 95. yılı nedeniyle Aliyev'in isminin, bir caddeye de Azerbaycan Caddesi isminin verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını, bunun kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Mektubunda Türkiye ve Azerbaycan toplumunun kardeş olduğuna dikkati çekerek Sekmen'e teşekkür eden Memmedyarov, Büyükşehir Belediyesinin söz konusu uygulamasının Aliyev'in 'Bir millet iki devlet' kelamını tasdiklediğini vurguladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.