BAKAN GÖNÜL'DEN ERZURUMLULARA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da yaşayan Erzurumlular ile kahvaltıda buluştu. Bakan Gönül, "Erzurum hükümetimizin en büyük dayanaklarından biri. Girdiğimiz bütün seçimlerde Erzurum bizim arkamızdaydı" dedi.

01 Mayıs 2011 Pazar 12:04
BAKAN GÖNÜL'DEN ERZURUMLULARA ÖVGÜ DOLU SÖZLER
AK Parti'nin Antalya'dan birinci sırada milletvekili adayı gösterdiği Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da seçim çalışmalarına devam ediyor. Bakan Gönül, seçim çalışmaları çerçevesinde Antalya'da yaşayan Erzurumlular ile kahvaltıda bir araya geldi. Konyaaltı İlçesi Uncalı Siteler Mahallesi'nde düzenlenen kahvaltıya Bakan Gönül, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve milletvekili adayları katıldı. Burada bir konuşma yapan Gönül, Erzurum'un bir serhat şehri olduğuna dikkati çekti. Sözlerine, Erzurum
kültürünü yalnız Erzincan'da değil hayatım boyunca devam ettirdim diyerek devam eden Gönül, şöyle konuştu: "Erzurum kültürü bizim ailenin genlerinde, günlük hayatında, değer hükümlerinde en önemlisi hayatının manasında tecelli etti ve hep bizim için bir önemli anlam ve mana oldu. Erzurum yalnız bir 'serhat şehri' değil, Erzurum Türkiye'nin en zor duruma düştüğünde, Türkiye'nin varlık yokluk mücadelesi verdiğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti'nin bir başkanlık seçtiği yer. Erzurum Kongresi
olmasaydı belki bugün şu sofranın etrafında bu nimetlerle karnımızı doyuruyor olamayacaktık. Belki Irakta'kiler gibi belki bugün Suriye'den gelipte 'Biz de sizin gibi yaşamak istiyoruz' diyenler gibi olacaktık, Allah esirgesin."

ERZURUM HÜKÜMETİN DAYANAĞI
Erzurum'un AK Parti iktidarının en büyük dayanaklarından biri olduğunu belirten Gönül, sözlerine şöyle devam etti: "Erzurum'un bu ileri görüşü, Erzurum'un Milli Mücadele'de verdiği güç yeni bir şey değil. Bizim hudutlarımız Moskova'nın kuzeyindeydi. Ruslarla 13 büyük harbe giriştik ve bu harplerin hepsinde Erzurum bir karargah şehri, Erzurum bir serhat şehri oldu. Bugün de Erzurum hükümetimizin en büyük dayanaklarından biri. Girdiğimiz bütün seçimlerde Erzurum bizim arkamızdaydı. Verdiği milletvekili
sayısı ortada, bir büyük evladını Sağlık Bakanı olarak hükümetimizin emrine verdi Erzurum. O da yalnız Erzurum'a değil bütün Türkiye'ye güzel hizmetleri yaptı"

BAKAN AKDAĞ'A ÖVGÜ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Erzurumlu olduğunu hatırlatan ve sağlık alanında önemli işlere imza attığını kaydeden Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün hastanelerde insanlar rehin tutulmuyorsa, bugün eğer hastanelerde ve doğum evlerinde doğan çocuklar rehin tutulmuyorsa, bugün eğer dağ başındaki bir hamile genç bir çobanın hanımına bile bir telefonla helikopter ambulans hizmetine ulaşabiliyorsa, bugün ilaç alamıyorum diyen kimse kalmamışsa, hastane kapılarında kuyruklar insanların eziyet çektiği
olmaktan çıkmışsa, kuyruklar kalmamışsa, sağlık sisteminde Avrupa'nın bile örnek almaya çalıştığı bir duruma geldiysek bunda Erzurum'un evladının büyük rolü var."
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sözlerini, "Bugün Antalya'ya hizmet vermek için çıktığımız yolda, devam ettiğimiz yolda sizleri yanımızda görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu toplantımız ilk olur ama hep devam eder diye ümit ediyorum. Allah hep beraber yar ve yardımcımız olsun" diye noktaladı.
Antalya'da yaşayan Erzurumlular ile birlikte kahvaltı yapan Vecdi Gönül, ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun vefat eden amcası Kemal Çavuşoğlu'nun cenaze törenine katılmak üzere Alanya ilçesine gitti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.