BAKAN EROĞLU’NDAN YANIKDERE’YE ŞEHİTLİK SÖZÜ

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maltepe'de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfına yaptığı ziyarette Yanık Dere'ye şehitlik Abidesi yapma sözü verdi.

12 Mayıs 2013 Pazar 09:38
BAKAN EROĞLU’NDAN YANIKDERE’YE ŞEHİTLİK SÖZÜ
Barış sürecini anlatmak üzere yaptığı ziyaretler kapsamında Maltepe'de Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfına da gelerek Dadaşlarla sohbet etti. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Suha Dengizek'in Umre ziyaretinde olması sebebiyle katılamazken, Başkan Yardımcıları Ahmet Ağırman, Bülent Gül, İbrahim Erkal ve vakıf yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Bakan Eroğlu vakıfta geldiğinde eski mesai arkadaşı eski İSKİ Genel Müdürü Selami Oğuz'u, Kiptaş Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Genç, İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman'ı görünce "Mesai arkadaşlarımız buradaymış" şeklinde memnuniyetini dile getirdi. Daha sonra vakıf herefene salonunda toplanan Erzurumlu hemşerilerle kadayıf dolması yiyerek çay içip sohbet edildi.
AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Av. Kamil Barkır, sivil toplum kuruluşları içinde en aktif vakıf olarak Erzurumlular vakfının olduğunu dile getirdi. Barkır,"Erzurumlular vakfımız insanlık adına gerçekten güzel çalışmalar yapmaktadır, çok beğeniyoruz ve iyi ki varsınız" dedi.
Bakan Eroğlu, barış süreci hakkında bilgi verdi, gelen soruları cevaplandırdı. İston Genel Müdürü Vakfın Başkan Yardımcısı Ahmet Ağırman'da terör konusunda Erzurum'un çok zarar gördüğünü dile getirdi.
Terörden en çok biz çektik sayın Bakanım. Erzurumlu her zaman devletinin yanında oldu gene de olmaya devam edeceğiz. Fakat, 28 Şubat sürecinde doğuda Erzurum'daki yaylaların kapatılmasından dolayı ekonomik anlamda çok büyük zarar gördük. Özellikle Erzurum ekonomisi çok büyük zarar gördüğü için çok özel destek istiyoruz. Ekonomik olarak.
Ermeni Meselesi üzerine Ay Yıldızlı Bayrak altında etkinlikler yaparak bu meseleyi gündemde tutan Selami Oğuz Bakan Eroğlu'ndan Yanık Dere'ye Şehitlik Abidesi yapılmasını istedi. Bakan Veysel Eroğlu'da Selami Oğuz'un bu isteğini geri çevirmeyerek derhal yapılması gerekli talimatı vereceğini belirti.
Selami Oğuz, Ermeni Meselesi üzerine yapılan çalışmalardan oluşan bir klasör ve Yanık Dere kitabını Bakana takdim etti. Oğuz Bakan Eroğlu'na, "Yanık Dere Erzurum'un içinde bir deredir ve DSİ ye bağlıdır. Bu Yanık Dere şehitliğini anıtlaştırmamız gerekiyor. O yıllarda şehit olanların isimlerinin bu anıtta yazılması arzumuzdur" dedi.
Bakan Veysel Eroğlu'da, Yanık Dere'ye Şehitlik Abidesi yapılması için hemen girişimde bulunacağının sözünü verdi. Bakan Eroğlu, "Sağ olsun Mehmet Dağıstanlı kardeşim Yanık Dere isimli bir kitap yazmış, Yanık Dere'ye muhteşem bir abide yapmak benim vazifem olsun. Güzel bir şehitlik abidesi yaptırılması için hemen talimat vereceğim" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 12.05.2013 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.