BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: EYOF’A HAZIRIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şubat ayında Erzurum’da düzenlenecek EYOF ve Samsun’da Temmuz ayında düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’na yönelik hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek, “EYOF için tesislerden sporcuların konaklayacağı oyunlar köyüne, sporcuların ulaşımından sağlığına kadar tüm hazırlıklar tamamlandı. Artık misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

admin
admin
13 Ocak 2017 Cuma 07:37
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: EYOF’A HAZIRIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin bu yıl çok önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, Şubat ayında Erzurum’da düzenlenecek EYOF ve Samsun’da Temmuz ayında düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’na yönelik hazırlıkların son aşamaya geldiğini kaydetti.
Bakan Çağatay Kılıç, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017)  için tesislerden sporcuların konaklayacağı oyunlar köyüne, sporcuların ulaşımından sağlık ihtiyaçlarına kadar tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Artık misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.
"EYOF 2017" İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’de düzenlenecek ilk önemli uluslararası spor organizasyonunun Şubat ayında Erzurum’da gerçekleşeceğini hatırlatarak, “2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017) hazırlıklar tamamlandı. Geleceğin olimpiyat şampiyonlarını ağırlayacağımız bu organizasyon 11-18 Şubat tarihlerinde 9 branşta düzenlenecek ve EYOF 2017'ye, 40 ülkeden 14-18 yaş grupları arasında 807 sporcu katılacak” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Alp disiplini yarışlarının yapılacağı Palandöken başta olmak üzere Konaklı Tesisleri, kayakla atlama kuleleri, curling, buz hokeyi, buz pateni, short track salonlarının test müsabakalarının da tamamlanarak hazır hale geldiğine işaret etti. Tesislerin yanısıra sporcuların ulaşımından sağlığına, güvenliğinden konaklayacakları ya da madalya alacakları alanlara kadar organizasyonla ilgili tüm unsurların hazır hale getirildiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle dedi:
“Sporcuların sağlık sorunları için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde EYOF Hastanesi Acil Servisi ile EYOF Medikal Acil Çağrı Merkezi oluşturuldu. Ayrıca kafilelerin konaklayacağı Oyunlar Köyü'ndeki bina ve tesisler de gerekli tadilat işlemleri yapılarak yeniden düzenlendi. Oyunlar Köyü yanındaki araç terminalinde de düzenlemeler yapıldı. Erzurum, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne hazır. Artık misafirlerimizi bekliyoruz.”
Bakan Çağatay Kılıç, daha önce 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Uluslararası Kayak Federasyonu 2012 Kuzey Disiplin Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Kayak Şampiyonası, 2012 Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası gibi önemli organizasyonların gerçekleştirilen Erzurum’un EYOF 2017'ye bu tecrübelerini yansıtacağından şüphesi olmadığını dile getirirken, olimpiyat oyunlarına katılma potansiyeli olan genç sporcuların teşvik edilmesi açısından önem taşıyan organizasyonda, Türkiye'yi 24'ü kız, 45'i erkek olmak üzere 69 sporcunun temsil edeceğini bildirdi.
IOC’NİN OLİMPİYAT OLARAK KABUL ETTİĞİ 3 ORGANİZASYONDAN BİRİ SAMSUN’DA YAPILACAK
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin bu yıl düzenleyeceği bir başka önemli spor organizasyonunun ise Temmuz ayında Samsun’da gerçekleşecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deafolimpik) olduğunu hatırlattı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) olimpiyat olarak kabul ettiği 3 organizasyondan birisi olan İşitme Engelliler Olimpiyatı için Samsun’da yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Bazı tesislerimizin yapımı devam ediyor. Bowling, okçuluk ve buz pateni ile ilgili tesislerimizin yapımında son aşamaya gelindi. Baharda bunların hepsi bitecek, denemeleri yapılacak ve tesislerimiz tamamen olimpiyata hazır hale gelecek” dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, bu iki önemli uluslararası spor organizasyonun dışında Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri ile Dünya’nın sayılı basketbol organizasyonlarından THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nin de İstanbul’da yapılacağını da hatırlattı.
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SPEKÜLATİF HABERLERE TEPKİLİ
Bakan Çağatay Kılıç, son dönemde yaşanan bazı terör saldırılarının ardından Türkiye’de düzenlenecek spor organizasyonlarının iptal edileceği yönünde speakülatif haberlerin, kasıtlı olarak yayıldığını dile getirdi. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin geçtiğimiz yaz Fransa’da olağanüstü hal uygulaması içinde, ağır silahlı askerlerin nöbet tuttukları statlarda yapıldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Kimse çıkıp 'Fransa’da sıkıntı var' dedi mi? Geçen hafta Florida'da biri çıktı, tüfekle oraya, buraya ateş etti ve 5 kişi öldü. Berlin'de Noel pazarının ortasına bir terörist daldı. Paris'te dört bomba patladı. Hatta Paris'teki canlı bombalardan biri, Fransa Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu Fransa ile Almanya arasında oynanan dostluk maçının yapıldığı stadın kapısında patladı. Kimse Avrupa Futbol Şampiyonası'nın iptal edilmesinden bahsetmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her türlü teröristle, her türlü terörle başa çıkacak güçtedir ve çıkacaktır" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu, 2017’de düzenlenecek uluslararası spor organizasyonlarının belirlenen takvim çerçevesinde yapılacağını vurgularken, “Ülkemize gelecek misafirlerimizi de en iyi şekilde ağırlayacağız. Türkiye’de kesinlikle bir güvenlik sorunu yoktur. Ülkemize gelecek sporcu, antrenör ve sporseverlerin gönülleri rahat olsun” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.