BAKAN ALA, ERZURUM GÜNLERİ’NE KATILDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Üretilen ürünlerden bütün Erzurumlu daha çok fazla istihdam yaratır bir ekonomik çıkarı elde edebilmelidir.

13 Eylül 2014 Cumartesi 09:19
BAKAN ALA, ERZURUM GÜNLERİ’NE KATILDI
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Üretilen ürünlerden bütün Erzurumlu daha çok fazla istihdam yaratır bir ekonomik çıkarı elde edebilmelidir. Başka ülkelere ihracat yapabilmesi yönündeki çalışmaların devam etmesi gerek , yapacak çok fazla işimiz var" diye belirtti .
Ala, Atatürk Kültür Merkezi'nde bu sene 3'üncüsü yapılan "Erzurum Tanıtım Günleri"nde gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, tespih koleksiyonunun bulunmadığı fakat çok fazla sayıda Oltu taşından gercekleşen işlenmiş tespihi olduğunu ve tespihlerin negatif elektiriği almada da birebir olduğunu belirtti .
Aslen Erzurum Oltulu olduğunu hatırlatan Ala, Erzurum'un sadece fiziki bir coğrafyanın adı bulunmadığı , kültür ikliminin de adı olduğunu ve Erzurumlu olmanın o kültürün çocuğu olduğu manasına geldiğini belirtti .
Ala, Erzurum'da sözün senet kadar değerli olduğunu hatta ondan daha öne geçtiğini ortaya koyarak "Erzurumlu bir mevzuda söz verdi mi senet imzalatmaya ihtiyaç yoktur. O söz, senetten daha kıymetlidir. Geleneği çok fazla iyi yaşatmıştır fakat bugünün çağdaş, modern anlayışına da zihinsel olarak çok fazla hazırlıklıdır, ona da katkıda bulunabilecek yenilikleri içinde taşır. İşte Erzurumlu olmak böyle bir şeydir" değerlendirmesinde bulundu.
Erzurum'da geleneği taşımak ve misafirperverliğin çok fazla mühim olduğunu vurgulayan Ala, ürünlerin ticarete dönüştürülmesinde ise birtakım eksiklerin olduğunu açıkladı .
Ala, "Üretilen ürünlerden bütün Erzurumlu daha çok fazla istihdam yaratır bir ekonomik çıkarı elde edebilmelidir. Başka ülkelere ihracat yapabilmesi yönündeki çalışmaların devam etmesi gerek , yapacak çok fazla işimiz var" diye açıkladı .
Bakan Ala'ya, tespih ustası Metin Çelebi tarafından okul arkadaşı adına el yapımı firuze işlemeli Oltu taşından gercekleşen tespih hediye edildi. Ala, okul arkadaşına verilmesi için kendisi adına hediye göndereceğini belirtti .
Vatandaşlarla sohbet eden ve yöresel ürünler hakkında esnaftan veri (bilgi) alan Ala, kendisine sunulan yöresel ikramları da tattı.
Çok sayıda kişinin katıldığı "Erzurum Tanıtım Günleri" etkinliği, 14 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2014 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.