BAKAN ALA AÇIKLADI: İŞTE TOPLAM TUTUKLU SAYISI

İçişleri Bakanı Ala, 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133

admin
admin
27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:03
BAKAN ALA AÇIKLADI: İŞTE TOPLAM TUTUKLU SAYISI
İçişleri Bakanı Efkan Ala A haber'de darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133 kişinin tutuklandığını açıklayarak "Kırmızı alarm devam ediyor." dedi.
HAKAN FİDAN 'BİZİ BOMBALIYORLAR' DEDİ
15 Temmuz gecesi yaşananları aktaran Bakan Ala, darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın "Bizi bombalıyorlar" dediğini aktardı.
ASKERİ OKULLAR KAPATILACAK MI?
Askeri okullara düzenleme olup olmayacağına ilişkin soru üzerine çocukların önce normal okullarda okuyarak şekillenmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Ala, 'Şu anda Türkiye'nin alacağı insiyatiflerle okullar konusunda, eğitim konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda Başkomutanımız bir konsept oluşturacak ve ona göre kararlar alınacak. Bence 12-13 yaşındaki çocukları alıp yetiştirmek yanlış' dedi.
OHAL, DEVLETİ DÜZENE SOKMAK İÇİN
Olağanüstü hal durumunun devleti düzene sokmak için olduğunu belirten Ala, vatandaşların sosyal hayatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade etti.
DAEŞ NEYSE FETÖ ODUR
"FETÖ örgütü Türkiye'nin Boko Haram'ıdır" diyen Bakan Ala, "Yalan söyleye söyleye dışarıdan görünmediklerini sanıyorlar. FETÖ'nün DAEŞ ile bağlantısı çıkabilir. DAEŞ neyse FETÖ odur." dedi.
1 DOLAR NE ANLAMA GELİYOR
Darbecilerin çoğunun üzerinden çıkan 1 Dolar'ın ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Ala şunları söyledi;
"Kendi çaplarında bir haberleşme sistemi kurmuşlar. Bu dolarların üzerinde harfler ve rakamlar var. Kimin üstünde o harfin olduğu para çıkarsa o diğerinin üssü oluyor. Diğerine emir verebiliyor. Akıl almaz haberleşme yöntemleri bulmuşlar. Bunların hepsi deşifre ediliyor." 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.