BAKAN AKDAĞ KÜÇÜKLER'İ ARATIR MI?

Şu aralar Hükümet kulislerinde muhtemel kabine değişikliği konuları konuşulurken, hiç kuşkusuz kabine dışı kalan bakanların da akibeti en çok dillendirilen mevzular..

14 Ocak 2013 Pazartesi 14:12
BAKAN AKDAĞ KÜÇÜKLER'İ ARATIR MI?
Malum tüzük gereği bu defa milletvekili olmayacak olan Sağlık Bakanı Recep Akdağın ne olacağı da ”sık kullanılanlar”da yerini almış durumda.Binali Yıldırım, Ali Babacan gibi isimler gibi Recep Akdağ için de Büyükşehir Belediye Başkanlığı konuşulan mevzular arasında.
 
Kuşkusuz Sağlık Bakanı Akdağ’ın ismi, yapılacak Mahalli İdareler Genel seçiminde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. Aday edilip edilmeyeceği henüz belli değil. Buna Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karar vereceği aşikar. Genel Başkanın tavrı ile bu konu netlik kazanacak. Söylentiler, Erdoğan’ın aday göstermesi halinde bunun gerçek olacağına dair. Bu konuda henüz Sağlık Bakanı’nın da kamuoyuna sunulmuş bir açıklaması yok. KimileriAkdağ’ın Sağlık Bakanlığı’ndan sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ”sıcak bakmayacağını” ifade ederken, kimileri de doğal olarak, ” Başbakan böyle bir talimat verirse Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olur” diyor. Aynı çevreler, ” Başbakan eğer Akdağ’a Köprüköy Belediye Başkan adaylığını da talimat ederse bu göreve talip olur” görüşündeler de!
 
 
Peki, Akdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilirse ve kazanırsa (Ki kazanacağına da kesin gözü ile bakılıyor!) Ahmet Küçükleri aratıp, aratmayacağı kafalarda soru işareti. Sağlık Bakanımızın görev süresince yaptıkları ortada. Bakanlıktaki uygulamaları ile başarısız olduğunu söylemek doğru olmaz. En azından böyle bir algı var. Eğer ki Belediye Başkanı adayı olursa ve de kazanırsa mevcut Başkan Ahmet Küçükler’den çok farkı olur mu? İşte şimdilerde Erzurum’da konuşulan hususlardan biri de bu.
 
 
 
Recep beyin Belediye Başkanı olması halinde Ahmet beyi aratıp, aratmayacağı konusu konuşuluyorsa demek ki bu söylentilerin bir alt yapısı da var. Bazı hususlarda söylentileri haklı çıkartacak uygulama ve tavırlar da sır değil. Herşeyden önce sık görüşülecek bir başkan olmayacağını düşünmüyorum Akdağ‘ın. Kendi temel prensipleri yüzünden çoğu çevreyle çatışacağına da inanmıyor değilim. Farklı bir yoğurt yiyişi olacak. Ezber bozan bir Belediye Başkanı hüviyetini taşıyacak. Ama bugün Ahmet Küçükler’den, dün Ersan Gemalmaz’dan yakınanlardan çok yakınanın olacağına inanıyorum desem sayın bakanı kırmış olmam inşallah.
 
 
Özetleyecek olursak ben sayın bakanın başkan olursa Ahmet beyi aratıp, aratmayacağını tartışanlardan olmadım ama böyle bir tartışmanın ”doğru ama tartışmaya da değer bir tartışma”olduğuna inananlardan olduğumu açıkça belirteyim!

Editör

Son Güncelleme: 14.01.2013 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.