BAKAN AKDAĞ, ERZURUM’DA AMBULANS DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’daki ambulans dağıtım törenine katıldı. Akdağ, törende yaptığı konuşmada, “Sağlık hizmetleri size ananızın ak sütü gibi helaldir” dedi.

admin
admin
25 Haziran 2016 Cumartesi 16:50
BAKAN AKDAĞ, ERZURUM’DA AMBULANS DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’daki ambulans dağıtım törenine katıldı. Akdağ, törende yaptığı konuşmada, “Sağlık hizmetleri size ananızın ak sütü gibi helaldir” dedi.
Erzurum’daki Aziziye Parkı’nda gerçekleşen ambulans dağıtım törenine Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Halk Sağlığı Müdürü Hakkı Çankaya katıldı.
Törende Erzurum’daki 40 ambulans, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’deki 18 ile dağıtılırken, telekonferans ile Ankara’ya bağlanılarak da 207 ambulansın 28 ile dağıtımı gerçekleştirildi.
"BU HİZMET ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR"
Törendeki konuşma yapacağı platforma 112 çalışanları ile birlikte çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hizmetlerin 2002 yılından bugüne 10 kat arttığını belirtti. Bunların AK Parti’nin insana verdiği kıymetle olduğunu ifade eden Akdağ, “70 milyon Türkiye vatandaşından biriyseniz bu hizmet size ananızın ak sütü gibi helaldir. Bugün Türkiye’den çok daha fazla zengin olan ülkeler şu verdiğimiz sağlık hizmetlerini veremiyor. 112 hizmetlerinde 100 çağrının 94’üne ilk 10 dakikada ulaşabiliyoruz. Bu müthiş bir orandır. İstanbul’da biraz daha mesafe almamız gerekiyor çünkü İstanbul’da çok fazla bir trafik var. Yeni aldığımız ambulanslarla, bir taraftan da İstanbul’u da kuvvetlendirerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.
AKDAĞ VATANDAŞLARI UYARDI
112 çağrı merkezinin gereksiz aramalara maruz kaldığına değinen Akdağ, vatandaşları uyardı. Akdağ, “Bütün çabalarımıza rağmen 112 numarasının gereksiz yere aranmasını önlemekte zorluk çekiyoruz. Aramaların çok önemli bölümü gereksiz. 79 milyon vatandaşımıza seslenmek istiyorum, lütfen 112’yi gereksiz yere aramayın. Çünkü siz orayı gereksiz yere meşgul ederken canıyla pençeleşen, kalp krizi geçirmiş bir kişinin oraya yetişmesini zorlaştırabilirsiniz. Ama ihtiyacınız olduğunda da beklemeden 112’yi arayınız. Ambulanslara yol verme hususunda halkımızın kültürü çok şükür gelişti. Ama halen noksanımız ve eksiklerimiz. Bu konuda vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, konuşmasının ardından 112 çalışanlarına da söz vererek düşüncelerini paylaşmasını istedi. Protokolün tamamının platforma çıkmasının ardından ambulansların anahtarları şoförlerine teslim edildi. Erzurum ve Ankara’dan dağıtılan toplam 247 ambulans, 46 ildeki hizmetine başladı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.