AZİZİYE’YE ÇÖP TOPLAMA ARACI HİBE EDİLDİ

Aziziye Belediyesi’ne Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çöp toplama aracı hibe edildi.

24 Mayıs 2011 Salı 13:16
AZİZİYE’YE ÇÖP TOPLAMA ARACI HİBE EDİLDİ
Ankara Gölbaşı Çevre Referans Laboratuvarı’nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı törende ‘Tertemiz Bir Türkiye İçin” çöp toplama araçları belediyelere dağıtıldı. 15 ton kapasiteli çöp toplama aracının anahtarını Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e takdim etti.

DAHA TEMİZ BİR İLÇE İÇİN ANLAMLI JEST
Belediyelerin öncelikli görevlerinin arasında çevre temizliğinin geldiğini ifade eden Başkan Cengiz, bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve hibe alınan araçla çevre temizliğinin daha sağlıklı bir şekilde yapılacağını söyledi.
Aziziye’nin hizmet alanının geniş olmasına karşın araç parkının çok eski ve kısıtlı olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Buna rağmen ekibimizle birlikte halkımıza en güzel hizmeti sunmanın gayretindeyiz. Fırsat buldukça ve kaynak oluşturdukça araç parkımıza takviye yapıyoruz. Fakat bu 15 ton kapasiteli ve sıkıştırmalı çöp aracı Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ilçemize çok önemli bir hediyesidir. Artık ilçemiz daha temiz olacak ve çöpler daha etkin bir şekilde toplanacaktır. Bu da sağlıklı, tertemiz ve pırıl pırıl bir çevre için atılmış çok önemli bir adım olacaktır.” şeklinde konuştu.

CENGİZ’DEN BAŞBAKAN’A VE HÜKÜMETE TEŞEKKÜR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı yaptığı için belediyelerin ihtiyaçlarını çok iyi bildiğinin altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Sayın Başbakanımız, şehirlerin gelişmesi, güzelleşmesi ve yaşanabilir hale gelmesi için nelerin yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Bu yönde hükümetimizin bizlere verdiği destek, gösterdiği hedef modern şehirlerin ve marka ilçelerin oluşmasına yönelik atılmış somut adımlardır. Aziziye Belediyesi olarak, hükümetimizin Türkiye genelinde farklı siyasi partilere mensup 171 belediyeye dağıtılan temizlik araçlarının en büyüklerinden birini almak ilçemiz için büyük jesttir. Ben hemşehrilerimiz adına sayın Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Yeni çöp toplama aracımız ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, belediyenin araç parkına önemli takviyeler yapılacağını ifade ederek, araçların bir kısmının belediyeye geldiğini, tamamının gelmesiyle de görkemli bir tören düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.