AZİZİYE’DEN ÖRNEK UYGULAMA

Binbir hatim geleneğinin tüm canlılığını koruduğu Erzurum’da, Aziziye Belediyesi örnek bir çalışmanın altına imza attı. Belediye ilçede hatim okunan camilerde cemaate sabah namazı sonrası çorba ikramında bulunuyor.

16 Ocak 2013 Çarşamba 15:31
AZİZİYE’DEN ÖRNEK UYGULAMA
Ilıca Çarşı Camii’nde çorba ikramında bulunan belediye,17 Ocak’ta da (yarın)Dadaşkent Merkez Camii’nde cemaate çorba ikramında bulunacak.

“Halkın Başkanı” olarak toplumun her kesimini kucaklayan Başkan Fatih Cengiz, öncülük ettiği sosyal projelerle ilçe halkının takdirini kazandı.

Binbir hatim geleneğinin yaşatıldığı bugünlerde uygulanan proje kapsamında sabah namazı sonrası cemaatle birlikte çorba içen Başkan Cengiz, daha sonra bir kahvehanede çaylar eşliğinde vatandaşlarla istişare ediyor.

Aziziye İlçe Müftüsü Nurettin Akgül ile ilçedeki cami imamlarının da katıldığı uygulamaya cemaat yoğun ilgi gösteriyor.

Sabah namazı sonrası cemaate çorba, süt, kahvaltı gibi ikramların bir gelenek olduğunu dile getiren Başkan Cengiz, “Binbir hatim geleneğinin asırlardır yaşatıldığı şehrimizde, kahvaltı geleneğini de canlı tutmak, halkımızla hasbihal olmak için bu projeyi hazırladık. Geçtiğimiz yıl ilçemizde başlattığımız bu uygulamayı geleneksel hale getirdik. Hemşehrilerimizle birlikte önce çorbamızı içtik, ardından sıcak çaylar eşliğinde istişare ettik. Halkımızın gösterdiği ilgi ve teveccüh heyecanımızı bir kat daha arttırdı. Ayrıca cemaat arasında kaynaşmaya da vesile olan uygulama bundan sonra da devam edecek.” dedi.

Çorba içen vatandaşlar da, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Aziziye Belediye Başkanı Cengiz ile emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 16.01.2013 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.