AZİZİYE’DEN DEV BİR ADIM DAHA

Aziziye Belediyesi Ilıca’nın merkezini kapsayan ve adeta ilçenin çehresini değiştirecek dev bir projeye daha imza attı.

06 Kasım 2013 Çarşamba 17:50
AZİZİYE’DEN DEV BİR ADIM DAHA
Kaplıcaların çevresini ile birlikte Ilıca Lisesi’ne kadar olan alanı ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi tamamlandı, vaziyet planları hazırlandı ve TOKİ’de ihale süreci başladı. 

Aziziye Belediyesi kentsel dönüşümde dev adımlar atmaya devam ediyor. Eski Mahalle ikinci etapta kamulaştırması tamamlanan 55 dönümlük alan için vaziyet planı hazırlandı, TOKİ’de ihale süreci başladı. Ilıca’nın girişinde bulunan Ilıca Lisesi’nden başlayarak, kaplıcaların çevresini de kapsayan proje içerisinde 380 konut, 110 işyeri, kültür merkezi ve 30 bin metrekare de mesire alanı bulunuyor. Kentsel dönüşümü tamamlanan alanın, kış sezonunda ihalesi yapılacak ve bahar sezonunda da ilk kazma vurulacak.

ILICA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin kentsel dönüşümde model olduğunu ifade ederek, beş yıllık görev süresi içerisinde 465 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması yaptıklarını söyledi. Başkan Cengiz, Gezköy’de 300 dönüm, Ilıca Eski Mahalle 1. etapta 30 dönüm, Eski Mahalle 2. Etapta 55 dönüm alanın kamulaştırmasının tamamlandığını, 80 bin metrekarelik Yeşil Mahalle’de ise kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ve burada da 60 bin metrekarenin tamamlandığını belirtti.

380 KONUT, 110 İŞYERİ, KÜLTÜR MERKEZİ VE MESİRE ALANI YAPILACAK

Eski Mahalle 1 etapta 30 dönümlük alanın kamulaştırıldığını ve 320 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğine işaret eden Başkan Cengiz, “55 dönümlük ikinci etapta da kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, acele kamulaştırma davaları da açılarak ihale sürecine girildi. Ilıca’nın merkezini ilgilendiren bu proje adeta ilçenin çehresini değiştirecek. 380 konut, 110 işyeri, kültür merkezi ve 30 dönümlük mesire alanını ilgilendiren projede artık ihale sürecine girildi. Kış sezonunda ihalesi yapılacak ve önümüzdeki baharla birlikte çalışma başlayacak. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm projelerine desteklerinden dolayı hükümete, Erzurum milletvekillerine ve TOKİ’ye de teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 06.11.2013 17:51
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAZİZİYE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.